Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Descoperire istorică pe fundul oceanului Pacific. "Un eveniment de importanță națională"

Epava unei nave australiene scufundată de un submarin japonez, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, a fost descoperită după 77 de ani.

SS Coroana de Fier, o navă de marfă, a fost lovită de o torpilă în 1942, ucigând 38 de persoane. Cei cinci membri ai echipajului au supraviețuit. Nava s-a scufundat în 60 de secunde de la atacul din strâmtoarea Bass, scrie BBC.

Arheologii marini au numit descoperirea "un eveniment de importanță națională".

O echipă a Muzeului Național Maritim Australian a găsit epava la aproximativ 100 de kilometri de Victoria.

Cu o lungime de aproximativ 100 m, nava a fost găsită în poziție verticală și "relativ intactă", la aproximativ 700 m sub suprafața oceanului, au spus oficialii. Arcul, balustradele și ancorele sale au fost găsite, de asemenea, la locul lor.

Citește și
O epavă construită cu 5 secole înainte de Hristos
Ce mistere ascunde epava unei nave construită cu 5 secole înainte de Hristos

Echipa a folosit dispozitive sonare și o cameră foto pentru a cartografia situl.

Peter Harvey, arheolog maritim pentru Heritage Victoria, a declarat că este singura navă care a fost scufundată de un torpilot în apele statului.

A transportat minereu din Australia de Sud în New South Wales când a fost atacat. Cei cinci supraviețuitori au fost salvați din apă de o altă navă.

"Localizarea epavei după 77 de le va aduce pace rudelor celor care au pierit în incident", a spus Harvey.

Cel mai vechi membru al echipajului supraviețuitor a murit în 2012. George Fisher a declarat istoricilor în 2003 că atacul a fost "unul dintre cele mai triste" evenimente din viața sa.

Locațiile exacte ale epavelor nu au fost dezvăluite pentru a proteja situl. Autoritățile au declarat că intenționează să organizeze un serviciu memorial în zonă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult