Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cercetătorii atrag atenția asupra unui simptom al coronavirusului mai puțin cunoscut. Cum îl recunoaștem

Febra, tusea uscată, dificultăți de respirație, pierderea simțului gustului și mirosului. Acestea sunt unele dintre simptomele cele mai frecvent discutate ale COVID-19.

Ceea ce s-ar putea să nu știți, totuși, este că virusul se poate manifesta și la nivelul ochilor. Potrivit unor noi cercetări, există un simptom ocular oarecum comun, pe care îl raportează unii pacienți cu coronavirus. Un nou studiu îl numește „cel mai semnificativ simptom ocular experimentat de persoanele cu COVID-19”, potrivit yahoo.com.

Studiul, publicat săptămâna aceasta în BMJ Open Ophthalmology, a constatat că ochii inflamați reprezintă cea mai frecventă afecțiune oculară a coronavirusului. Studiile anterioare au stabilit că noul coronavirus se poate manifesta la nivelul ochilor. 

În timp ce alte simptome pot fi mai importante, cercetătorii observă că „tipul, frecvența și transmiterea virusului prin intermediul ochilor nu trebuie ignorate, mai ales că ochiul a fost recunoscut ca unul dintre organele prin care virusul ar putea pătrunde în organism”.

Potrivit studiului, simptomele oculare afectează între 4% și 31% dintre pacienții cu COVID-19, dar sunt, probabil, nedeclarate, deoarece nu sunt la fel de severe ca alte simptome.

Citește și
nas
Cercetătorii au descoperit un nou simptom asociat infecției cu noul coronavirus. Cum îl recunoști

Cercetătorii au dezvoltat un chestionar amplu destinat celor care au avut un rezultat pozitiv. Dintre toate simptomele, cele mai des întâlnite au fost tusea uscată (66%), febra (76%), oboseala (90%) și pierderea mirosului / gustului (70%). În ceea ce privește simptomele oculare, 18% au raportat fotofobie, 16% dureri de ochi și 17% și senzație de mâncărime a ochilor. 

„Deși este important ca simptomele oculare să fie incluse în lista posibilelor simptome COVID-19, susținem că inflamația ochilor ar trebui să înlocuiască „conjunctivita ”, deoarece este important să se diferențieze de simptomele altor tipuri de infecții”, au concluzionat autorii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult