Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cercetători: Apa de gură ar fi eficientă împotriva coronavirusului. Cum l-ar putea opri

Apa de gură ne-ar putea proteja de de Covid-19, omorând coronavirusul înainte să apuce să infecteze celulele umane, arată un nou raport al oamenilor de știință, relatează Daily Mail.

O echipă internațională de cercetători a descoperit că apa de gură poate distruge stratul de grăsime care învelește coronavirusul, oprind multiplicarea sa. 

Pe de altă parte, Organizația Mondială a Sănătății spune că nu există vreo dovadă că apa de gură poate oferi protecție împotriva infectării cu coronavirus.

Autorii studiului nu precizează dacă apa de gură din comerț este eficientă, ci că este nevoie de o cercetare mai amănunțită în această direcție.

„Gargara cu apă de gură nu a fost luată în considerare până acum de autoritățile sanitare din Regatul Unit. Experimentele arată că unele tipuri de apă de gură conțin suficiente ingrediente cu efect virucid pentru a distruge învelișul lipidic în astfel de viruși. Ceea ce nu știm încă este dacă tipurile de apă de gură existente este eficientă împotriva membranei lipidice a SARS-CoV-2”, spune profesorul Valerie O'Donnell, șefă a Institutului de Cercetare a Sistemului Imunitare din cadrul Universității din Cardiff.

Citește și
Supermarket
Care este zona din supermarket în care te poți infecta cel mai ușor cu coronavirus

Echipa de cercetători este formată din virusologi și experți în probleme de sănătate din cadrul Școlii de Medicină a Universității din Cardiff, alături de universitățile din Nottingham, Colorado, Ottawa, Barcelona și Institutul Brabraham din Cambdridge.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult