Ce îi motivează pe voluntarii care se infectează cu SARS-COV-2: "Nu-mi prea pasă ce crezi"
Your browser doesn't support HTML5 video.
Deși este vorba despre oameni tineri, cu sănătate robustă, riscurile nu sunt excluse.
O tânără și-a schimbat stilul de viață, la fel ca noi toți, din cauza pandemiei. Însă acum vrea să facă un pas în față, cu speranța că, în curând, situația va reveni la normalitate.
Estefania Hidalgo, voluntar pentru Covid-19: "E felul meu de a recăpăta controlul asupra situaţiei, de a găsi un strop de speranţă. Pot face asta! Ca să contribui la rezolvarea crizei, aleg să nu mă tem! "
Aşa că s-a oferit, voluntar, să fie infectată cu virusul SARS COV-2. Nu înainte de a primi unul dintre vaccinurile aflate în faza de testare.
Estefania Hidalgo, voluntar pentru Covid-19: "Tremuram, dar aproape fără să-mi dau seama mi-am scris numele. Mă bag! Vreau să fac parte din acest program". Reporter: "Tremurai?" Estefania Hidalgo, voluntar pentru Covid-19: "Da, pentru că e şi puţin înspăimântător, nu? Vei fi expus virusului. "
Un alt tânăr se află pe lista cu voluntari. Pare că abia aşteaptă confruntarea cu virusul.
Alastair Fraser-Urquhart, "O zi mai devreme": "Tocmai am primit mailul de confirmare! Ura! "
Tânărul s-a implicat și în campania de recrutare a voluntarilor, sub umbrela unei organizaţii numite "O zi mai devreme". Cu ajutorul celor care se expun de bună voie, testarea unui vaccin merge mai repede".
Alastair Fraser-Urquhart, "O zi mai devreme": "Mă trezesc şi mă duc la culcare cu gândul la testele clinice."
Alastair Fraser-Urquhart, "O zi mai devreme": "Asumându-mi acest risc mic, pot contribui la protejarea a mii de oameni. "
Voluntarii sunt răsplătiţi financiar, dar Andrew Fraser ştie că nu asta îl motivează pe fiul său.
Andrew Fraser-Urquhart, tată: "E în avangarda ştiinţei şi a tehnologiei. Face ceva în beneficiul celor mulţi. Aş zice că e ceva curajos. Şi e... altceva. Pe scurt, aşa e fiul meu, îl defineşte. " Alastair Fraser-Urquhart, "O zi mai devreme": "Ca să fiu complet sincer, nu-mi prea pasă ce crezi. Fac ce vreau". Criticii spun însă că aceste studii clinice nu sunt reprezentative, deoarece sunt expuşi doar tineri cu o formă fizică bună.
Profesorul Terence Stephenson, Autoritatea de cercetare a sănătății: "Un studiu clinic trebuie să aducă argumentul convingător că beneficiile pentru societate întrec riscurile. Şi că acele dovezi, ori acele date, nu pot fi obţinute într-un mod mai simplu ori mai sigur. "
Chiar și în rândul tinerilor, riscuri există. Totuşi, vorbim despre un virus care a ucis peste un milion de oameni în 9 luni. În plus, ar fi nevoie şi de un grup de control, pentru a fi siguri că virusul inoculat provoacă boala. Adică oameni care să fie expuşi fără a primi în prealabil vaccinul.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: Marea Britanie , vaccin , tineri , voluntari , studii clinice
Dată publicare: 13-10-2020 08:50