Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce ar fi de fapt planeta nedescoperită ,,Planet Nine”. Anunţul cercetătorilor

Dovezile descoperite de astronomi potrivit cărora în sistemul nostru solar ar exista o planetă nedescoperită, denumită de către aceștia ,,Planet Nine”, au fost deturnate de noi descoperiri care sugerează că această planetă este de fapt o gaură neagră.

Timp de mai bine de un secol, unii astronomi au sugerat că forțele gravitaționale ciudate observate că acționează asupra corpurilor îndepărtate din sistemul solar erau cauzate de o nouă planetă nedescoperită.

Dar, în ciuda cercetărilor realizate până în prezent de o echipă de cercetători din SUA și Marea Britanie, ,,Planet Nine” nu a fost încă depistată.

Potrivit unor noi cercetări apărute zilele acestea, se pare că această planetă nedescoperită este de fapt o gaură neagră primordială, mai exact un tip de gaură neagră ce s-ar fi format o data cu apariția universului, relatează Sky News.

Efectele gravitaționale ale acestei găuri negre ar putea explica de ce obiectele aflate dincolo de Neptun au orbite ciudate și, de asemenea, de ce ,,Planet Nine” nu a fost identificată până în prezent.

Cercetătorii susțin că „poate cea mai naturală explicație pentru anomaliile gravitaționale este că sunt cauzate de existența unei populații necunoscute de planete”. Cu toate acestea, aceștia s-au concentrat în ultimul timp pe posibilitatea ca o gaură neagră să provoace aceste anomalii.

Informațiile despre gaura neagră au fost publicate în lucrarea de cercetare realizată de Jakub Sholtz de la institutul Universității Durham pentru fizica particulelor și James Unwin, profesor asistent la Universitatea din Illinois, fiind disponibilă la serviciul de preimprimare arXiv.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult