Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Astronomii au descoperit un super-Pământ. Planeta ar putea fi locuibilă

O planetă cu o rază cu 55% mai mare decât cea a Pământului a fost descoperită de sonda spațială TESS de la NASA, scrie IFL Science.  

Planeta TOI-715b se află la 137 de ani lumină, iar temperatura sa ar trebui să fie potrivită pentru a se putea trăi pe ea, ceea ce stârnește curiozitatea astronomilor de la NASA.

TOI-715 nu este foarte bine poziționată pentru observații, dar este totuși mai aproape decât majoritatea stelelor studiate. De asemenea, aceasta ar avea și o posibilă însoțitoare numită TOI-715c care se remarcă într-un mod deosebit prin dimensiune, dar şi prin poziția pe care o ocupă în sistemul solar.

„TOI-715b este de aproximativ 1,5 ori mai mare decât Pământul și orbitează în zona locuibilă din jurul stelei sale părinte”, a declarat Georgina Dransfield și colegii de la Universitatea din Birmingham, potrivit sci.news.com.

Planeta potențială TOI-715c este considerată a fi cu doar 7% mai lată decât Pământul. Orbita sa ar fi de 25,6 zile, plasând-o aproape de marginea exterioară a zonei locuibile optimiste, oarecum echivalentă cu Marte.

Citește și
asteroid
NASA: Un asteroid de mărimea unui zgârie-nori va trece vineri pe lângă planeta noastră

Dacă oricare dintre cele două planete este potrivită pentru viață, a existat suficient timp pentru ca viața să evolueze - există multe incertitudini cu privire la vârsta lui TOI-715b, dar cea mai bună estimare este de 6,6 miliarde de ani. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult