Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Victorie istorică pentru Corvinul Hunedoara. Echipa din Liga 2 i-a învins cu 4-0 pe ungurii de la Paksi FC, în Europa League

Corvinul Hunedoara a reușit o victorie istorică la prima participare în cupele europene după patru decenii. Echipa din liga a doua a trecut cu 4-0 de vicecampioana Ungariei, Paksi FC, în deplasare, în prima manşă a primului tur preliminar al Ligii Europa.

Golurile echipei lui Florin Maxim au fost marcate de Buş ‘9 şi Lupu ‘45+2, ’86, ‘90+3.

În minutul 76, de la gazde a fost eliminat Szabo.

Vedeți desfășurarea partidei în format LIVE TEXT pe Sport.ro.

Meciul a fost arbitrat de norvegianul Mohammad Usman Aslam.

Câştigătoarea Cupei României a controlat jocul de la un capăt la altul, în faţa unei formaţii care nu s-a ridicat niciun moment la nivelul performanţei din sezonul trecut (locul al doilea în campionat şi câştigarea Cupei Ungariei).

Echipa antrenată de Florin Maxim a deschis scorul în min. 9, prin Sergiu Buş, cu un şut de la 13 metri, în urma unui corner, potrivit Agerpres.

Hunedorenii au mai avut ocazii în faţa unei formaţii lipsite de vlagă şi reacţie. Iacob (11) a şutat la colţul scurt, dar Szappanos a apărat. Lupu (10) a fost angajat în marginea careului mic de Bradu, dar nu a putut prelua mingea.

Câştigătoarea Cupei României a avut un contraatac supranumeric (23), 5-2, dar gazdele au reuşit să îl blocheze.

Marius Lupu a ratat singur cu portarul (29), dar a reuşit să înscris în finalul primei reprize (45+2), când a deviat din faţa portarului la centrarea lui Pîrvulescu.

Paksi a avut o singură oportunitate notabilă în prima parte, dar şutul lui Konyves (39), din unghi, s-a dus prin faţa porţii.

Corvinul a început în forţă şi repriza secundă, iar şutul lui Buş din unghi a fost respins de portar (46). Un minut mai târziu, Pîrvulescu a lobat mingea din marginea careului, dar aceasta a căzut pe plasa porţii.

Toth s-a remarcat de la gazde, dar a reluat imprecis cu capul (63), iar apoi Lică a blocat şutul său (80).

Paksi FC a rămas în zece, după ce Balint Szabo (78) a primit cartonaşul roşu pentru o intervenţie dură la Hrezdac, care a trebuit schimbat. Iniţial, maghiarul primise cartonaş galben, dar arbitrul a fost sesizat de VAR şi l-a eliminat pe Szabo.

Corvinul a marcat al treilea gol cu şansă, după un contraatac supranumeric, purtat de Roger: brazilianul a centrat imprecis în faţa porţii, Vecsei a respins greşit, iar Lupu a reluat în poartă (86).

La patrulea gol al echipei de ligă secundă a fost reuşit de acelaşi Lupu, cu un şut de la circa 12 metri (90+3), după o minge respinsă de apărarea gazdă.

Paksi FC a avut o ocazie notabilă prin Mezei (88), din lovitură liberă, dar Lefter a reţinut şutul-centrare.

În min. 90+5, Manolache s-a complicat în defensivă şi l-a faultat pe Bode, iar arbitrul a dictat penalty. Arbitrajul video a salvat-o pe Corvinul şi a mutat lovitura liberă în marginea careului.

Venită din Liga 2 și fără drept de promovare, Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României și participă în acest sezon în preliminariile Europa League.

FC Paksi a terminat pe poziția secundă în prima ligă din Ungaria, în sezonul trecut.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult