Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tragedie în rugby. Theuns Stofberg, fost căpitan al Africii de Sud, a murit în urma unui accident rutier

Theuns Stofberg, fost căpitan al Springboks, a murit, miercuri, la vârsta de 68 de ani, după ce a fost implicat într-un accident rutier cu o zi înainte, a anunţat Federaţia sud-africană de rugby.

Stofberg a disputat 21 de meciuri-test, dintre care patru în calitate de căpitan, între 1976 şi 1984, înscriind în total şase eseuri, informează AFP, citată de Agerpres.

El a debutat pentru Springboks în 1976 la Bloemfontein împotriva Noii Zeelande şi a jucat în cele patru meciuri câştigate în cadrul turneului care i-a opus în 1980 pe sud-africani Leilor britanici şi irlandezi.

"Nu este puţin lucru să spunem că Theuns a lăsat o amprentă de neşters asupra rugby-ului din Africa de Sud într-un moment dificil pentru sportul nostru", a subliniat preşedintele federaţiei, Mark Alexander, într-un comunicat.

El s-a referit la manifestaţiile anti-apartheid declanşate de meciurile disputate de Springboks într-o perioadă când echipa naţională era formată doar din jucători albi, din cauza regimului de apartheid impus de guvernul sud-african.

Citește și
Rugby subacvatic
Rugby subacvatic, sportul care are tot mai mulți fani. "E ca și când ai zbura în timp ce ai juca handbal"

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult