Simona Halep a câştigat turneul Melbourne Summer Set 1: „Hai să continuăm să câștigăm”
Your browser doesn't support HTML5 video.
Este trofeul cu numărul 23 din cariera româncei.
"Este o plăcere să am un alt discurs, aici, pe acest frumos teren. Acum câţiva ani nu am fost învingătorea (n.r. - despre finala AO pierdută în 2018), dar m-am bucurat şi, băieţi, este foarte drăguţ să revin şi să joc în faţa dumneavoastră, aşa că vă mulţumesc pentru susţinere, a fost o plăcere şi m-aţi ajutat să câştig în acest an! Veronika, bravo pentru această săptămână! Ştiu că poate nu ai jucat la cel mai înalt nivel al tău, dar a fost un meci bun şi îţi doresc succes la open, este mult mai important. Echipei mele îi mulţumesc, bineînţeles, că a fost alături de mine! Nu este uşor să lucrezi cu mine, ştiu asta, dar vă mulţumesc şi hai să continuăm să câştigăm, pentru că îmi place această senzaţie! O parte din inima mea, de multe ori am spus asta... L-am văzut pe Darren pe ecran, aşa că aş vrea să-i mulţumesc că a venit să mă urmărească. Nu mai este antrenorul meu, dar este ca din familia mea, aşa că este întotdeauna o plăcere să vin aici şi simt că pacă sunt o parte din Australia. Vă mulţumesc încă o dată", a declarat Halep, la festivitatea de premiere, conform news.ro.
Fostul antrenor al Simonei, Darren Cahill, o antrenează din acest an pe americanca Amanda Anisimova.
Cum a decurs partida
Încurajată de numeroşi suporteri aflaţi în tribunele Rod Laver Arena, Halep a făcut un prim set foarte bun în meciul de duminică. Cu excepţia startului jocului, românca şi-a dominat clar adversara. Kudermetova, 24 de ani, a început agresiv, cu lovituri puternice şi a reuşit să facă primul break al meciului în ghemul al treilea, după ce Halep a condus cu 40-15.
De la 1-2, Simona a evoluat aproape fără greşeală, dictând tot jocul cu eficienta ei lovitură de rever, fie în diagonală, fie în lungul liniei. A lungit punctele, aşa cum îi place şi a obligat-o de multe ori pe adversară să greşească.
Halep a câştigat cinci ghemuri la rând şi a încheiat setul cu 6-2, după 24 de minute.
Jucătoarea română de 30 de ani a început slab şi setul secund. A fost la un pas să fie condusă cu 3-0, dar Kudermetova a irosit trei mingi de break la 2-0 şi Halep a profitat, revenind în set. Rusoaica a acuzat ratarea din ghemul al treilea şi a jucat din ce în ce mai slab, greşind mingi uşoare. Abia la 2-3 a mai pus un ghem pe tabelă, cu serviciul. A fost ultima ei interacţiune cu tabela de marcaj, pentur că Simona nu a mai cedat nimic până la fina şi a câştigat cu 6-3, după o oră şi 14 minute.
Calificarea în finală este recompensată cu un premiu de 18.037 de dolari şi cu 180 de puncte WTA. Câştigătoarea trofeului va primi 31.000 de dolari şi 280 de puncte WTA.
Simona Halep a câştigat ultimul trofeu la 21 septembrie 2020, la Roma.
Ea va urca pe locul 15 după acest turneu, iar rusoaica va coborî pe locul 32.
Pentru ea urmează participarea la Australian Open, turneu de grand slam care va începe în 17 ianuarie.
Finalele jucate până acum de Simona Halep sunt următoarele:
Titluri WTA de simplu: 23 - Melbourne (WTA 250) - 2022, Roma (Premier 5), Praga (WTA International), Dubai (Premier) - 2020, Wimbledon (Grand Slam) - 2019, Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013;
Finale WTA de simplu: 18 - Cluj-Napoca (WTA 250) - 2021, Madrid (Premier Mandatory), Doha (Premier) - 2019, Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) - în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5) - în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5) - în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory) - toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.