Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Selecționerul naționalei Rusiei a cerut Federației Ruse să părăsească UEFA: „Hai să mergem în Asia!”

Valeri Karpin, selecționerul naționalei de fotbal a Rusiei, a solicitat forului de la Moscova să plece din cadrul UEFA.

Selecționerul Valeri Karpin (foto articol) a pledat, în schimb, pentru trecerea Federației Naționale a Rusiei la Confederația Asiatică de Fotbal (AFC). Astfel, tehnicianul rus și-a exprimat încrederea că reprezentanții Federației Ruse nu vor reveni prea curând la turneele din Europa.

Karpin presupune că turneul de calificare al echipei sale pentru Cupa Mondială din 2026 va trece prin Asia.

"Planul echipei naționale este de a se califica la Cupa Mondială prin Asia? Nu am vorbit despre asta cu Dyukov. Noi jucăm în Asia pentru că ei joacă cu noi. Ați fi de acord să vă mutați în Asia? Și care este cealaltă opțiune? Nu se știe cât timp trebuie să așteptăm să ne întoarcem în Europa, așa că hai să mergem în Asia", a spus Karpin într-un interviu acordat portalului Championat.com, potrivit ucrainenilor la de la Obozrevatel.

Rusia, exclusă din preliminariile EURO 2024

Amintim că naționala Rusiei a fost exclusă din calificările pentru Campionatul European din 2024. În octombrie, echipa lui Karpin a jucat primul meci din acest an, reușind cu greu să învingă Kârgâzstanul .

Citește și
UEFA a anunțat sancțiunile după ce suporterii lui Fenerbahce au scandal numele lui Putin la meciul cu Dinamo Kiev
UEFA a anunțat sancțiunile după ce suporterii lui Fenerbahce au scandal numele lui Putin la meciul cu Dinamo Kiev VIDEO

Reprezentativa Bosniei și Herțegovinei a refuzat să dispute o partidă-test în companina selecționatei Rusiei. În același timp, Federația Internațională de Fotbal (FIFA) a sancționat meciurile amicale ale echipei din Federația Rusă cu Uzbekistan și Tadjikistan, ceea ce a provocat furia președintelui sindicatului fotbaliștilor din Oland.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult