Modifica setarile cookie
Toate categoriile

România riscă sancțiuni drastice după incidentele de la meciul cu Kosovo. Ce sancțiuni ar putea aplica UEFA

România a câştigat 2-0 cu Kosovo şi continuă drumul spre Euro. Partida a fost întreruptă aproape o oră şi România a fost la un pas să piardă la masă verde.

După nici 20 de minute de joc, arbitrul a întrerupt partidă după ce într-o peluză a fost afişat un banner cu mesaj politic: „Kosovo e Serbia”. Căpitanul Stanciu a încercat fără succes să negocieze cu fanii.

Galeria a renunţat la mesajul afişat doar după ce arbitrul a trimis echipele la vestiare. Partidă a fost reluată după aproape o oră. România ar fi pierdut cu 3-0 dacă ar mai fi apărut incidente asemănătoare.

După acest incident, Federația Română de Fotbal Riscă o amendă de până la 100.000 de euro, potrivit Sport.ro.

De asemenea, echipa națională ar putea juca următoarele două meciuri de pe teren propriu fără suporteri. Există, însă, și posibilitatea să jucăm un singur meci fără spectatori.

România mai are de disputat acasă doar două meciuri în actuala campanie de calificare la EURO 2024 - Cu Andorra, pe 15 octombrie și cu Elveția, pe 21 noiembrie.

România a mai fost sancționată în această campanie cu o amendă de 15.000 de euro după scandările de la meciul cu Belarus.

Victorie cu 2-0 pentru România

Ianis Hagi a avut prima ocazie după ce echipele au revenit pe teren.

Drăgușin a fost eroul naţionalei. A scos mingea de pe linia porţii.

Înainte de pauză, Kosovo a rămas în 10. Golgheterul Muriqi a primit al doilea galben după ce l-a lovit pe Screciu.

În minutul 58, România primit un penalty pentru un fault făcut asupra lui Florinel Coman. Stanciu a ratat însă de la 11 metri. Cu şapte minute înainte de final, căpitanul României şi-a luat revanşa. Stanciu a deschis scorul cu un şut din interiorul careului.

În prelungirile partidei, Mihăilă a stabilit scorul final, 2-0 pentru România. Naţională este pe locul doi în grupa cu doar un punct avans faţă de Israel.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult