Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Qatar interzice alcoolul pe stadioanele pe care se va juca la Cupa Mondială

Organizatorii Cupei Mondiale au interzis vânzarea de alcool în jurul stadioanelor din Qatar după discuții de ultimă oră, a anunțat vineri FIFA, scrie ESPN.com.

Raportat pentru prima dată de ziarul britanic The Times, FIFA și organizatorii din Qatar au fost angajați în negocieri târzii pentru a stabili dacă berea va fi vândută pe stadioane în timpul turneului, care începe duminică.

FIFA a declarat într-un comunicat: „În urma discuțiilor dintre autoritățile țării gazdă și FIFA, a fost luată o decizie de a concentra vânzarea de băuturi alcoolice în locurile licențiate, eliminând punctele de vânzare de bere de pe stadioanele din Qatar și din perimetrele stadioanelor”.

În timp ce suporterii pot cumpăra alcool din zonele oficiale pentru fani din timpul competiției, vânzarea de bere la meciuri în sine a fost un subiect controversat.

Se pare că a fost încheiat inițial un acord prin care FIFA să le permită sponsorilor Budweiser să vândă bere pe stadioane. Dar s-a constatat că în cadrul FIFA au existat mai multe presiuni pentru a opri vânzările de alcool pe stadioane, cu două zile înainte ca gazdele Qatar să înceapă duminică turneul împotriva Ecuadorului .

„Nu are niciun impact asupra vânzării Bud Zero, care va rămâne disponibil pe toate stadioanele Cupei Mondiale din Qatar”, a adăugat FIFA.

„Autoritățile din țara gazdă și FIFA vor continua să se asigure că stadioanele și zonele învecinate oferă o experiență plăcută, respectuoasă și plăcută tuturor fanilor”.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult