Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prima reacție a Simonei Halep, după o nouă acuzație de dopaj: „Mă simt neajutorată în fața unei asemenea hărțuiri”

Sportiva română Simona Halep a reacționat, vineri seară, după ce Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a anunțat că s-ar fi descoperit nereguli în pașaportul biologic al sportivei.

„Din 7 octombrie, de când am fost acuzată de ITIA pentru o suspiciune de dopaj, am trăit cel mai mare coșmar din viața mea. Nu numai că numele meu a fost murdărit în cel mai rău mod posibil, dar mă confrunt cu o determinare constantă din partea ITIA, dintr-un motiv pe care nu-l înțeleg, de a dovedi că sunt vinovată, în timp ce eu nici măcar nu am luat în calcul VREODATĂ să iau o substanță interzisă.

Am încercat de două ori să fiu judecată de un tribunal independent, dar ITIA a găsit în mod constant motive pentru a amâna asta. Acum, că am stabilit clar că am fost victima unei contaminări, (n.r. - cei de la ITIA) au venit cu o așa-zisă evoluție anormală a sângelui meu.

Trei experți de renume mondial care mi-au studiat testele de sânge au fost extrem de clari că sângele meu este total normal.

Mă simt neajutorată în fața unei asemenea hărțuiri și simt că vor să mă găsească vinovată de ceva ce nu am făcut niciodată. Încă o dată, toată viața mea am fost total împotriva oricărui tip de trișare. Nu se aliniază cu valorile mele.

Citește și
Simona Halep
Final de eră: câți ani a fost Simona Halep „prima rachetă” a României în clasamentul WTA

Singurul lucru la care sper în acest moment este să am posibilitatea de a accesa în sfârșit judecători independenți și imparțiali într-un tribunal, care să-mi ofere de a-mi dovedi nevinovăția.

Am încredere deplină în justiție și aștept cu nerăbdare să-mi pot susține în sfârșit cazul la audierea mea care este programată la finalul lunii mai, după mai multe întârzieri provocate de ITIA.

Sprijinul celor dragi, al lumii tenisului și al fanilor mei mi-au dat curajul să continui să mă antrenez în fiecare zi și să lupt pentru adevăr. Nu am cum să vă mulțumesc îndeajuns pentru asta!”, a scris Simona Halep, pe pagina ei de Facebook. 

O nouă acuzație pentru Simona Halep

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a anunțat, vineri, că s-ar fi descoperit nereguli în pașaportul biologic al sportivei.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de încălcare suplimentară și separată a Programului antidoping de tenis (TADP), legată de nereguli din pașaportul biologic al sportivei (ABP), conform ITIA.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, ca urmare a testării pozitive pentru substanța interzisă Roxadustat, la US Open, în august anul trecut.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult