Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Parcursul fenomenal al Simonei Halep până în finala Australian Open. Accidentare în primul tur și două meciuri maraton

Simona Halep a ajuns pentru prima oară în carieră în finala Australian Open, fiind la un pas să o câștige. Însă drumul până în ultimul act a fost teribil de greu și marcat de greutăți, pe care Simona a reușit să le depășească exemplar.

 

La începutul turneului, Simona nu a fost considerată de specialiști printre principalele favorite la Australian Open. În locul ei au fost preferate jucătoare precum Ostapenko sau Kerber.

Cu toate acestea Simona le-a lăsat pe acestea în urmă și s-a luptat de la egal la egal cu Wozniacki, în finală, deși a avut probleme fizice.

Parcursul Simonei Halep la Australian Open

Turul I - Destanee Aiava

Simona Halep a început greu meciul cu favorita publicului, australianca Destanee Aiava, jucătoare comparată cu Serena Williams. În primul set a fost condusă cu 5-2, însă a reușit să revină și să câștige cu 7-6.

Apoi, au apărut probleme la gleznă, iar mulți s-au temut că ar putea abandona. Cu toate acestea, a strâns din dinți și a învins-o clar în setul II: 6-1.

Citește și
Darren Cahill
Gestul făcut de Darren Cahill, când o vede pe Caroline Wozniacki cu trofeul în brațe

Turul II - Eugenie Bouchard

Halep a avut parte de un adversar foarte greu, Bouchard, fost număr 5 WTA și cea care o eliminase la Wimbledon, în 2014, în semifinale. 

Cu toate acestea, Simona a zburdat pe teren și nu a avut nici cea mai mică problemă: 6-2, 6-2.

Turul 3 - Lauren Davis

A urmat un meci epic cu locul 76 WTA, Lauren Davis. Americanca părea victimă sigură, dar când a luat primul set, 6-4, toți și-au dat seama că va fi mai greu decât se anunțase.

În setul 2, Halep și-a luat revanșa, tot cu 6-4. Apoi, a urmat un set 3 incredibil de lung și obositor, încheiat 15-13 pentru Halep. Trei ore și 45 de minute au stat cele 2 jucătoare pe teren, la temperaturi aproape insuportabile.

Turul 4, optimi - Naomi Osaka

Obosită după un meci-maraton și chinuită de problemele de la gleznă, Halep a surprins din nou pe toată lumea cu un meci perfect.

6-3, 6-2, o victorie fără drept de apel.

Sferturi de finală - Karolina Pliskova

În sferturi, Halep a înfruntat-o pe cea care îi putea fura locul 1 WTA: Pliskova. Cehoaica fusese liderul clasamentului acum 6 luni și lupta ca să revină în top după Grand Slam.

Halep a jucat însă fantastic și a facut-o pe Pliskova să pară o jucătoare mediocra: 6-3, 6-2, rapid și fără emoții.

Semifinale - Angelique Kerber

Halep i-a contrazis din nou pe specialiști, care o dădeau favorită pe Kerber la acest meci. 

După un nou meci epic, Simona a învins-o pe germancă în trei seturi: 6-3, 4-6, 9-7.

”Niciodată nu a jucat, i-am văzut nu toate meciurile, majoritatea... niciodată nu a jucat tenisul pe care l-a jucat în acest meci. A fost cu totul altceva”, a spus, impresionat, jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Finala - Caroline Wozniacki

A treia șansă pentru Simona Halep de a câștiga un Grand Slam, după cele 2 avute la Roland Garros, nu a fost cu noroc.

Trasă în jos din nou de accidentări, care au început din al doilea set, Halep s-a luptat fantastic și a fost la doar două game-uri de primul ei titlu de Grand Slam.

După o finală care ne-a ținut cu sufletul la gură, daneza s-a impus: 7-6, 3-6, 6-4.

Simona va pierde de luni locul 1 WTA, în favoarea Carolinei Wozniacki, însă distanța este mică și poate reveni rapid din nou în frunte.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult