Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O cunoscută alpinistă din Rusia a murit pe un vârf din Himalaya

Salvatorii nepalezi au confirmat marţi moartea unei cunoscute alpiniste din Rusia în timp ce escalada vârful Dhaulagiri, al şaptelea cel mai înalt din lume, informează AFP, potrivit Agerpres.

Nadejda Oleneva, în vârstă de 38 de ani, a dispărut sâmbătă după ce a alunecat şi a căzut într-o crevasă la o altitudine de aproximativ 6.700 de metri. Corpul ei nu a putut fi recuperat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Oleneva escalada vârful împreună cu alţi doi alpinişti, fără oxigen suplimentar şi fără ghid.

„Ea a fost reperată duminică, însă zăpada a acoperit acum zona. O operaţiune îndelungată nu a reuşit să îi găsească trupul", a declarat pentru AFP Iswari Paudel, directorul companiei Himalayan Guides Nepal.

Nadejda Oleneva făcea parte dintr-o echipă care a realizat prima ascensiune a unui vârf izolat din Kârgâzstan în urmă cu doi ani.

Citește și
Muntele Taranaki
Un alpinist a supraviețuit ca prin minune după ce a căzut în gol 600 de metri. Ce i-a salvat viața

Cu o săptămână înainte de acest accident, doi alpinişti americani şi doi ghizi nepalezi au fost ucişi într-o avalanşă pe un alt vârf, Muntele Shishapangma (sud-vestul Chinei).

Vârful Dhaulagiri, aflat la 8.170 de metri deasupra nivelului mării, a fost escaladat pentru prima dată în 1960 de o echipă austriacă şi elveţiană, iar de atunci, de sute de persoane.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult