Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lewis Hamilton și Sebastian Vettel critică legea anti-LGBT din Ungaria. ”Este inacceptabil, laș și înșelător”

Pilotul britanic Lewis Hamilton, de şapte ori campion mondial de Formula 1, a criticat legea anti-LGBTQ adoptată de guvernul de la Budapesta. Și germanul Sebastian Vettel a condamnat inițiativa Ungariei.

 

"Vreau să-mi exprim susţinerea pentru cei afectaţi de legea anti-LGBTQ a guvernului", a postat Hamilton pe Instagram. "Este inacceptabil, laş şi înşelător pentru cei de la putere să sugereze o astfel de lege. Fiecare merită să aibă libertatea să fie el însuşi, indiferent pe cine iubeşte sau cum se identifică", a scris pilotul Mercedes, care militează de mult timp împotriva discriminărilor.

"Îndemn poporul maghiar să voteze la viitorul referendum pentru a proteja drepturile minorităţii LGBTQ, au nevoie de susţinerea noastră mai mult ca oricând. Vă rog să arătaţi dragoste pentru cei din jur, pentru că dragostea va învinge întotdeauna", a adăugat britanicul, singurul pilot de culoare din Formula 1.

Premierul maghiar Viktor Orban a anunţat desfăşurarea unui referendum pentru această lege, combătută de Comisia Europeană, care a declanşat o procedură de infringement pentru a încerca să obţină anularea ei.

Citește și
George Simion, AUR
AUR anunță că va iniția o lege care să limiteze promovarea în rândul minorilor a homosexualității, precum cea din Ungaria

 

Vettel: ”Este stânjenitor pentru o țară din UE să adopte o astfel de lege”

 

Legea interzice în şcoli materialele ce promovează homosexualitatea.

Un sondaj realizat luna trecută de organizaţia Ipsos arată că 46% dintre unguri susţin căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

"Este stânjenitor pentru o ţară din Uniunea Europeană să adopte o astfel de lege", a declarat la rândul său pilotul german Sebastian Vettel (Aston Martin) într-o conferinţă de presă.

"Am avut atâtea ocazii să învăţăm în trecut şi nu pot înţelege de ce nu reuşim să vedem că fiecare ar trebui să fie liber să facă ce vrea şi să iubească pe cine vrea", a continuat Vettel, de patru ori campion mondial.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult