Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Legendarul boxer sud-african Gerrie Coetzee a murit. Fostul campion mondial la categoria grea, învins de cancer

Fostul campion de box la categoria grea Gerrie Coetzee a murit la vârsta de 67 de ani, după ce a pierdut lupta cu cancerul.

Boxerul sud-african Gerrie Coetzee, fost campion mondial la categoria grea, printre ai cărui fani era legendarul om politic Nelson Mandela, a decedat la Cape Town din cauza unui cancer pulmonar la vârsta de 67 de ani, a indicat vineri familia sa pentru AFP, potrivit Agerpres.

Coetzee a cucerit centura WBA la categoria regină a boxului în 1983, învingându-l prin KO pe americanul Michael Dokes în repriza a 10-a la Richfield (Ohio). Sud-africanul a pierdut apoi titlul într-un mod controversat în faţa altui american, Greg Page, anul următor.

Coetzee, supranumit "Boksburg Bomber", a sfidat legile apartheidului luptând cu boxeri care nu erau albi în faţa unui public multirasial. El l-a întâlnit de mai multe ori pe Mandela după ce acesta a fost eliberat din închisoare.

"În închisoare, asculta meciuri ale mele transmise la radio", a spus Coetzee după o întâlnire cu Mandela, care a devenit primul preşedinte ales democratic al Africii de Sud în 1994.

Citește și
Victoria Lee
Tragedie în lumea sporturilor de contact. Victoria Lee, cea mai tânără vedetă MMA, a murit la doar 18 ani

Într-o Africă de Sud a anilor 1980 marcată de segregaţia rasială, Coetzee, care s-a născut într-un cartier muncitoresc de la marginea oraşului Johannesburg, s-a văzut întotdeauna ca reprezentantul tuturor raselor.

"Sunt mândru că sud-africanii negri, metişi şi albi mă acceptă drept campionul lor", a declarat cel care respingea eticheta de "mare speranţă albă".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult