Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Jocurile Olimpice de la Tokyo "nu se pot desfăşura în iulie" și se amână pentru 2021

Responsabilii Comitetului olimpic australian (AOC) au estimat luni că Jocurile Olimpice de la Tokyo nu vor putea loc în această vară, aşa cum este programat, îndemnându-şi sportivii să se pregătească pentru 2021, informează AFP.

"Este clar că Jocurile nu se pot desfăşura în iulie", a declarat vicepreşedintele Comitetului olimpic australian, Ian Chesterman, care este şi şeful misiunii pentru JO de la Tokyo, după o reuniune a consiliului de administraţie al AOC.

"Comportamentul sportivilor noştri a fost magnific în timpul antrenamentelor şi al pregătirii lor, însă stresul şi incertitudinea apasă asupra lor", a adăugat oficialul australian.

Directorul general al AOC, Matt Carroll, a reamintit că sportivii au nevoie de certitudini şi că trebuie să se gândească în primul rând la sănătatea lor şi a celor apropiaţi.

Consiliul de administraţie al AOC a apreciat că o delegaţie australiană "nu poate fi formată din cauza circumstanţelor în schimbare din Australia şi din străinătate", iar sportivii ar trebui, în consecinţă, să plece de la principiul că Jocurile vor avea loc în vara lui 2021.

"Avem sportivi stabiliţi în străinătate, alţii care se antrenează în diverse puncte din Australia. Cu restricţiile de călătorie şi altele, situaţia devine de neconceput" a spus Carroll.

Ian Chesterman a adăugat că o amânare până în vara viitoare ar permite "sportivilor din lumea întreagă să se pregătească în mod corespunzător, în speranţa că actuala criză generată de coronavirus va fi până atunci sub control".

"Suntem conştienţi de dificultăţile care le va genera această amânare pentru mulţi. Însă când lumea se va regăsi, Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi o adevărată sărbătoare a sportului şi a umanităţii", a conchis vicepreşedintele Comitetului olimpic australian.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult