Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Încă un pas spre construirea stadionului "Gheorghe Hagi". Anunțul făcut de Primăria Constanța | FOTO

Veste mare pentru fanii fotbalului din Constanța. Primăria orașului dobrogean a oferit, vineri, noi detalii despre viitorul stadion care va purta numele "Gheorghe Hagi".

Potrivit primăriei dobrogene, memorandumul de finanțare pentru construcția arenei va fi inclus pe ordinea de zi a ședinței Guvernului.

"Procedura de achiziție publică pentru contractarea lucrărilor de execuție a fost adjudecată, însă contractul nu a putut fi semnat din cauza faptului că obiectivul de investiții s-a aflat sub incidența prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 90/2023 pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 și a Ordonanței de Urgență nr. 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru prorogarea unor termene", se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Constanța.

Stadionul pe care va juca Farul Constanța va avea o capacitate de 18.000 de locuri si va include și un teren de antrenament pentru fotbal si atletism (pistă cu 6 culoare), cu tribună de circa 1.000 de locuri.

De asemenea, arena va beneficia de amenajări exterioare (promenadă, alei, drumuri si platforme), retele de utilități, împrejmuire și zone de parcare pentru jucători si oficialități.

Citește și
Gheorghe Hagi
Gheorghe Hagi: “Un singur lucru ne aşteaptă, chiar dacă ne-am calificat, groapa. Eu oricum mă duc încolo”

"În plus față de funcțiunile de bază, cu destinație sportivă, clădirea stadionului va integra și o serie de funcțiuni complementare, precum săli de antrenament, centru de conferințe, spațiu expozițional, spații administrative, comerciale și de alimentație publică", a transmis Primăria Constanța.

Costul total al lucrărilor va fi de 379.000.000 lei fără TVA, adică 76 de milioane de euro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult