Modifica setarile cookie
Toate categoriile

F1: Lando Norris (McLaren), învingător în Marele Premiu al Ţărilor de Jos. Cum a arătat podiumul

Britanicul Lando Norris (McLaren) a câştigat duminică Marele Premiu al Olandei, a 15-a etapă a sezonului de Formula 1, fiind urmat de olandezul Max Verstappen (Red Bull), campionul mondial en titre, şi monegascul Charles Leclerc (Ferrari).

Lando Norris, la a doua victorie din cariera sa, după succesul din mai, de la Miami, a pus capăt invincibilităţii lui Max Verstappen în acest Mare Premiu disputat în faţa propriului public. Olandezul nu a izbutit să rămână neînvins pe o pistă în care pornise de trei ori din pole position şi obţinuse trei victorii în tot atâtea participări.

Englezul de 24 de ani a reuşit al patrulea pole position din cariera sa, al treilea din acest sezon după Barcelona şi Budapesta, şi l-a transformat în victorie, lucru pe care nu l-a reuşit în precedentele trei ocazii.

În ciuda unui start ratat, britanicul l-a depăşit pe olandez după un sfert din cursă şi apoi a demonstrat superioritatea maşinii sale, câştigând cu un avans mare, în timp ce Charles Leclerc a ocupat un neaşteptat loc 3.

Verstappen, mare favorit pentru a câştiga al patrulea titlu consecutiv, a avut rezultate dezamăgitoare în ultima perioadă, iar avansul său faţă de Norris s-a redus. Olandezul, aflat duminică la al 200-lea MP din cariera sa, nu are nicio victorie în ultimele cinci curse, potrivit Agerpres.

Citește și
Charles Leclerc
Formula 1. Charles Leclerc a câştigat pentru prima oară în cariera sa Marele Premiu al Principatului Monaco

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult