Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Echipa feminină de gimnastică artistică s-a calificat la Jocurile Olimpice, dar nu are bani pentru antrenamente

Echipa feminină de gimnastică artistică s-a calificat, pentru prima dată în ultimii 12 ani, la Jocurile Olimpice, însă nu are bani pentru antrenamente, scriu jurnaliștii de la Europa Liberă.

Este vorba despre Olimpiada 2024 de la Paris, iar Federația de Gimnastică face apel la donatori să ajute financiar lotul.

Noua echipă olimpică de gimnastică feminină este una tânără, cu o vârstă medie de 16 ani, iar în lotul extins sunt 15 gimnaste, dintre care vor fi selectate doar 5 dintre ele pentru Jocurile Olimpice.

Reprezentanții echipei ar avea nevoie de două milioane de euro până anul viitor, bani care ar asigura în special pregătirea din străinătate a gimnastelor.

Motivul pentru care sportivele au nevoie să se pregătească în străinătate: în România nu au aparate similare cu cele pe care vor concura la Paris.

Citește și
Steagul României a ajuns de 1 decembrie pe Vârful Kilimanjaro, purtat de trei sportivi cu dizabilități. Cine sunt temerarii
Steagul României a ajuns de 1 Decembrie pe Vârful Kilimanjaro, purtat de trei sportivi cu dizabilități. Cine sunt temerarii

Astfel, Federația Română de Gimnastică face un apel la donatori să contribuie cu bani.

”Prin mecanismul de 20%, companiile pot contribui la succesul sportivilor români, iar întreaga suma e deductibila fiscal. Aflați mai multe pe https://donatii.frgimnastica.com/20-ro.html” - se arată în mesajul Federației de Gimnastică, publicat pe Facebook.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult