Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Novak: Contabila de la FR Canotaj, premiată mai bine decât David Popovici după JO. Lipă: „Nimeni nu face nicio ilegalitate”

Fostul ministrul Eduard Novak acuză că secretarul general şi contabilul şef de la FR Canotaj au primit după JO premii mai mari decât David Popovici. Șefa forului, Elisabeta Lipă, e reacționat.

Fostul ministru Eduard Novak a postat miercuri pe Facebook un mesaj prin care acuză premierile făcute după Jocurile Olimpice, el precizând că secretarul general al Federaţiei Române de Canotaj şi contabilul şef al forului au primit premii mai mari decât campionul David Popovici. Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a reacţionat spunând că Novak ar trebui să consulte normele financiare şi atunci ar vedea că nu s-a încălcat nicio lege.

“În timp ce lipa lipa către Botoşani, David Popovici păleşte în faţa SG-ului şi a contabilului şef de la Federația Română de Canotaj… La prima vedere, pare o glumă, însă este o realitate tristă. Când vine vorba de performanţă, valorile şi criteriile actualilor decidenţi din sport sunt de noaptea minţii.

Pentru medalia de aur de la Jocurile Olimpice de la Paris, David Popovici a primit, din partea COSR, un premiu în valoare de 140.000 euro, în timp ce Erhan Cătălin (secretar general al FRC) şi Petrescu Roxana (contabilul şef) au primit un premiu de câte 162.400 de euro fiecare. Adică, mai mare decât premiul obţinut de Daniel Popovici”, a scris Eduard Novak.

El menţionează că angajaţii FR Canotaj au fost premiaţi pentru ‘participare activă şi contribuţie substanţială la obţinerea rezultatelor”.

Citește și
David Popovici
Ce îşi doreşte David Popovici să facă după retragerea din activitate: ”Sunt două businessuri pe care aş vrea să le fac”

“De ce au fost premiaţi cei doi? Simplu! Pentru “participare activă şi contribuţie substanţială la obţinerea rezultatelor”. Altfel spus, performanţa administrativă (nu ştiu care este!) este mai valoroasă decât performanţa sportivă.

Adică, zecile de ore de antrenament săptămânal pe care sportivii de performanţă îl fac sunt mai puţin valoroase decât cele 40 de ore de muncă prestate de SG-ul şi contabilul şef al Federaţiei de Canotaj.

Deci, starea jalnică a bazelor sportive lăsate în paragină de administratorii lor valorează mai mult decât o medalie de aur.

Să fie oare şi vreo conotaţie politică? Puţin probabil, în condiţiile în care de la Agenţia Naţională pentru Sport lipa lipa către Botoşani spre un mandat de parlamentar…

Sportivii nu mai trebuie luaţi la mişto de Statul Român!”, a adăugat Novak.

Elisabeta Lipă a declarat, pentru GOLAZO.ro, că premierile sunt conform legilor în vigoare.

„Domnul Novak ar trebui să ştie foarte bine ce scrie în normele financiare HG 1447 de aplicare a legii sportului. Acolo scrie foarte clar cine, cât şi cum este recompensat. Văd ca domnul Novak a uitat rapid, ca fost ministru, cum se răsplătesc medaliile. Probabil că, dacă la JO Paris nu a fost pe podium, îi arată cu degetul pe cei care chiar au făcut eforturi supraomeneşti. Vă rog să consultaţi normele noastre financiare, HG 1447, şi veţi vedea ca nimeni nu face nicio ilegalitate”, a spus Lipă, potrivit News.ro.

Este important de precizat că legea la care face referire Elisabeta Lipă folosește sintagma „poate primi”/„poate acorda”, cu sens de posibilitate, nu de obligație. Decizia este, conform legii, a celui/celei care conduce forul. 

Elisabeta Lipă, multiplă campioană olimpică, este pe locul întâi pe lista PSD Botoșani pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare de pe 1 decembrie.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult