Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce spun ziarele internaționale despre David Popovici. Presa franceză: „E noul rege al cursei regine”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un băiat de 17 ani, înalt, frumos și deștept, dintr-o țară în care statul doar se preface că face ceva pentru sport, iar noi toți ne pricepem, mai ales la fotbal și la politică, a reușit imposibilul.

Să ne trezească din suficiență, să ne oprească din certuri și să ne facă să vrem să câștigăm odată cu el. Numele lui este David Popovici și este dublu campion mondial la natație.

Devenit fenomen planetar, tânărul sportiv ne-a arătat că talentul nu este de ajuns fără muncă, iar pentru aurul din medalii, ziua începe la ore mici.

David Popovici, noul campion mondial la seniori

Cea mai înaltă poziție pe podium și aurul de la gât sunt răsplata lui David, noul campion mondial la seniori sau cel care spunea cu decență despre el „sunt un tip banal, capabil să facă lucruri extraordinare”.

Și s-a ținut de cuvânt.

În realitate, micul prinț a devenit regele natației și este considerat fenomen. Planeta întreagă se declara cucerită de tenacitatea acestui băiat, care în trei zile a doborât recorduri și a scris istorie la Budapesta.

Înotătorul a cucerit un al doilea titlu

După aurul de la 200 de metri liber, David Popovici a revenit în bazin și a cucerit al doilea titlu. A întors al doilea, însă a reușit să câștige cursa în fața unui francez considerat speranța Hexagonului. Șase sutimi de secundă au făcut diferența între ei.

Copleșiți de fericire, părinții care l-au susținut și încurajat mereu i-au fost alături din tribune, iar liceul de top la care învață, Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”, i-a fost alături cu postări în mediul online.

Popovici este primul înotător după aproape 50 de ani care câștigă titlul mondial la 100 și 200 de metri liber.

Reporter: „-Când ai venit la Budapesta te gândeai că o să câștigi două medalii de aur?” David Popovici: „Nu, nu mă așteptam, dar am gândit pozitiv. Este doar începutul, urmează un drum foarte lung.”

Doar campionii știu cu adevărat cum a ajuns David să facă fericită o întreagă țară.

Reacția Nadiei Comăneci

Nadia Comăneci, campioană mondială la gimnastică: „Felicitări, David! Ție, antrenorilor, părinților și federației. Pentru rezultatul fabulos la campionatele mondiale de natație. După ani de muncă, disciplină și reziliență. Este un merit al unei echipe întregi, care a fost și este alături de ține. Succes în continuare, să fii o inspirație pentru generația de astăzi!”

Dincolo de muncă, David și antrenorul sau vor să revoluționeze înotul, iar constituția îl avantajează pe tânărul nostru sportiv.

Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici: „Cred că a sosit un nou moment de a înota altfel la 100 de metri. Cred că asta este calea cea mai bună pe care o putem exprima. Și referitor la partea de forță, cu cât ești mai mare, mai masiv, cu atât mai multă energie consumi. După ce ai consumat acea energie în primii 50 de metri, nu vei mai avea energie pentru următorii 50 de metri.”

Nu numai România, ci lumea întreagă este vrăjită de băiatul care timp de 13 ani s-a trezit la patru și jumătate dimineața, ca să apuce să mănânce, cu două ore înainte de antrenamentul de la șase și jumătate.

Ce spun ziarele internaționale despre Popovici

Gazzetta dello Sport a titrat după succesele românului „Cine este Popovici, ultimul Tarzan al înotului: 'Eu, Seneca şi limitele care nu există'”.

The Times îl supranumeşte printr-un joc de cuvinte „nouă torpilă” (New Thorpedo), cu referinţă la marele campion australian Ian Thorpe.

Agenţia France Presse anunță că Popovici este „noul rege al cursei regine”, după victoria de la 100 m liber.

Ziarul Marca a titrat „Dublă istorică pentru tânărul Popovici, care s-a impus şi la 100 m liber” şi „Noul fenomen al stilului liber”.

Guvernul României îi recunoaște performanța excepțională și îl va premia pe David cu un milion de lei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult