Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O caricatură „rasistă” cu Serena Williams a stârnit critici dure în mediul online. FOTO

Scandalul după izbucnirea necontrolată a Serenei Williams în finala turneului de tenis US Open continuă, alimentat și de reacțiile stârnite de caricatura unui australian.

Desenul face înconjurul Internetului și mulți îl consideră rasist și sexist. Acum, caricaturistul se apără. "Nu sunt rasist, am vrut doar, să ironizez comportamentul deplorabil al jucătoarei de tenis", spune el.

Caricatura australianului Mark Knight, publicată în cel mai citit ziar din Australia, Herald Sun, o înfăţişează pe Williams sărind peste racheta de tenis, pe care a rupt-o dintr-o lovitură. Pe jos este şi o suzetă, aluzie la faptul că Serena a repetat insistent că are un copil acasă, când l-a acuzat pe arbitru că este hoţ.

În plan îndepărtat se vedea învingătoarea, Naomi Osaka, discutând cu arbitrul care o întreabă: ”Nu puteai s-o laşi pe ea să câştige?”

Criticile nu au întârziat să apară, după ce imaginea a fost distribuită obsesiv pe reţelele de socializare.

”Ai făcut treabă bună reducând una dintre cele mai mari sportive ale lumii, în viață, la sterotipuri rasite și sexiste. Nu puteai fi mai rasist, nici dacă te străduiai și chiar te-ai străduit! Ai folosit sterotipurile calsice, buze lărgite, părți ale corpului supra-exagerate, pentru a o reprezenta pe Serena ca hipermasculină”, a reacţionat scrritoarea JK Rowling, mama literară a lui Harry Potter.

Unora li se pare chiar că Osaka, jucătoare reprezentând Japonia, dar al cărei tată este de origine hawaiană şi care trăieşte de la 3 ani în Statele Unite a fost puţin albită în desenul australianului Mark Knight.

”Nu mi-am imaginat că aș putea stârni asemenea reacţii. De obicei, mai primeam câte un mesaj de la cititori, din când în când. Acum, 80 de milioane de oameni din toată lumea au văzut şi comentat acest desen. Eu am vrut doar să fac o caricatură despre o sportivă care a avut un comportament nepotrivit în arenă centrală de la UŞ Open. Cred că semnificaţia acestui desen a fost distorsionată. A fost introdus în politica americană, în polemică privind rasismul. Acum, din nefericire, şi eu sunt implicat în asta”, se apară caricaturistul.

Şi editorul ziarului îl susţine pe caricaturist. Nu e nimic rasist sau sexist aici. Doar ironie la adresa comportamentului nepotrivit pe care l-a avut o legendă a tenisului. ”Mark are tot sprijinul nostru”, a fost reacţia editorului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult