Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Când va afla Simona Halep dacă va fi suspendată pentru dopaj. Data termenului de judectă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru Halep, aşteptarea chinuitoare e aproape de sfârşit. În două săptămâni va fi judecată pentru dopaj. "Suntem curaţi şi mergem până în pânzele albe" - anunţă tatăl lui Halep.

Halep a petrecut Paştele în familie. Nu l-a însoţit pe tatăl ei pe Arena Naţională, la FCSB - Farul.

Reporter: „Cu cine aţi ţinut azi?” Stere Halep: „Păi evident cu Constanța, normal, nu avem voie altceva.”

După 8 luni fără tenis, Halep va fi judecată la Londra pentru dopaj. Sportiva este suspendată provizoriu, după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat la US Open.

Citiți și: Cum ar fi ajuns substanța interzisă în corpul Simonei Halep. Un judecător TAS de la Lausanne spune ce urmează

Reporter: „Simona ce mai face?” Stere Halep: „E bine.” Reporter: „Ce sperante aveți? Ce mai știți?” Stere Halep: „Dumnezeu știe, încă nu știm nimic.” Reporter: „Tot a fost amânat acest caz, toată lumea așteaptă.” Stere Halep: „Cum așteptați dumneavoastră, așa așteptăm și noi. Încă nu știm nimic din ce se întâmplă. Așteptăm. Termenul s-a dat pe 28, din câte am înțeles acum s-a amânat pe 30.” Reporter: „Simona mai e afectată?” Stere Halep: „E bine.”

Halep riscă o suspendare de până la patru ani

Simona Halep se poate alege cu o suspendare, de până la 4 ani, dacă se dovedește că a luat în mod deliberat substanța interzisă. Sau una mai blândă dacă demonstrează lipsa intenției.

Conform regulamentul WADA, agenția mondială antidoping (pagina 83), sportivul care este suspendat pentru dopaj trebuie să înapoieze premiul în bani obținut.

Astfel, în august 2022 Simona Halep a fost eliminată pentru a patra oară în primul tur la US Open, la a 12-a participare la New York. În urma participării, sportiva româncă a obținut 80.000 de dolari, bani pe care va fi nevoită să îi dea înapoi, dacă se menține suspendarea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult