Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A murit Vasile Dîba, primul campion olimpic din istoria kaiacului românesc

Clubul Sportiv Dinamo a anunțat, marți (20 februarie), că fostul mare caiacist Vasile Dîba a murit la vârsta de 69 de ani.

„Astăzi, sportul românesc a mai pierdut un MARE campion!

Clubul Sportiv Dinamo București deplânge trecerea la cele veșnice a unuia dintre cei mai valoroși sportivi din istoria clubului, Vasile DÎBA.

Născut la data de 24 iulie 1954, în localitatea Jurilovca din Tulcea, Vasile Dîba s-a stins astăzi din viață, la vârsta de 69 de ani.

Vasile Dîba a fost unul dintre cei mai valoroși kaiaciști români, un talent înnăscut, un om modest și cu un caracter de campion. Palmaresul său sportiv este impresionant: cvadruplu medaliat olimpic la kaiac (aur și bronz în 1976 la Montreal, respectiv argint și bronz în 1980 în Moscova) și de cinci ori campion mondial.

Dumnezeu să-l odihnească! Condoleanțe familiei și celor apropiați!”, se arată în comunicatul CS Dinamo.

Citește și
Florentina Satmari
A murit Florentina Satmari, ”unul dintre marii profesioniști, cea care a format zeci și sute de artiști”

Vasile Dîba a fost primul campion olimpic al kaiacului românesc, după ce a cucerit medalia de aur în proba de 1.500 m la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976.

De-a lungul carierei sale, Vasile Dîba a mai cucerit trei medalii olimpice, toate de bronz, în 1980 la Moscova. De asemenea, legendarul caiacist român și-a mai trecut în palmares cinci medalii de aur şi două de argint la Campionatele Mondiale.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult