Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de oameni ai străzii au primit pachete cu haine groase şi saci de dormit, în Brașov

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cum este tot mai frig, în special în zonele de munte, la Braşov zeci de oameni ai străzii au primit pachete cu haine groase şi saci de dormit de la o asociaţie care îi sprijină pe nevoiaşi.

În nopţile geroase, oamenii rămân într-un adăpost de noapte, deţinut de primărie, dar la prima oră a dimineţii trebuie să îl elibereze. Aşa că ziua rătăcesc prin parcuri sau la gară şi îmbrăcămintea călduroasă îi poate salva de la degerături.

Voluntarii asociaţiei le-au adus sarmanilor geci pe care le pot transforma şi în saci de dormit, când au nevoie. Au fost create de tineri cu experienţă în dramele iernii, din centrele de plasament, care acum fac cursuri de meserii.

Un bărbat de 61 de ani se bucura de fiecare haină în parte.  Susţine că a rămas fără casă acum 18 ani, păcălit de un aşa-zis prieten. De atunci, stă pe străzi şi fiecare venire a iernii îl îngrozeşte.

Imediat ce deschid pachetele, oamenii probează febril tot ce au primit.

Citește și
Ger Brasov
Cele mai scăzute temperaturi din țară, înregistrate la Brașov. A fost mai frig decât pe Vârful Omu

Andra Tudor, preşedintele Asociaţiei "Speranţă pentru copii": "Am adus 50 de pachete cu 50 de haine de iarnă făcute în atelierele asociaţiei Speranţă pentru copii, unde învăţăm meserii culurale şi croitorie cu copiii de la centrele de plasament. Nu e uşor să vii aici, sunt oameni cu probleme diferite, dar se bucura de orice mic ajutor".

În adăpostul de noapte al primăriei vin, de la ora 19:00, zeci de pribegi.

Monica Chelban, purtător de cuvânt Direcţia de asistenţă socială Braşov: "Sunt 35 de persoane în acest moment, dar odată cu scăderea temperaturilor numarul poate creşte la peste 100".

În acest centru au acces doar persoanele care nu consuma alcool sau droguri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult