Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de mii de polițiști și jandarmi, mobilizați pentru minivacanța de Ziua Copilului și Rusalii

Your browser doesn't support HTML5 video.

De joi, România intră în vacanță, de Ziua Copilului și pentru sărbătoarea de Rusalii. În total, cu weekendul, vor fi 5 zile libere, pe care mulți le vor petrece departe de casă.  

Sunt anunțate sute de evenimente în toată țara, pentru care au fost mobilizați polițiștii, jandarmii și pompierii.

Începând de joi, sute de mii de oameni vor pleca din marile orașe spre destinațiile de vacanță, estimează angajații Ministerului de Interne.

Sunt anunțate peste 500 de evenimente în toată țara pentru 5 zile de vacanță, la care vor fi prezenti și 23.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și specialiști de la Antidrog.

Este, din nou, acea perioadă din an în care polițiștii rutieri vor folosi toate aparatele radar - peste 300 - dar și dispozitivele care depistează alcoolul sau substanțele interzise.

Citește și
Litoral
Ce destinații aleg românii pentru minivacanța de Rusalii. Mulți și-au făcut din timp rezervările
14 elicoptere SMURD pregătite să intervină

Principalele drumuri care duc spre mare sau spre munte, dar și centura Capitalei, vor fi, de asemenea, supravegheate, din aer, dintr-un elicopter al Inspectoratului General de Aviație.

Un alt elicopter va survola punctele de trecere a frontierei, iar 14 elicoptere SMURD vor fi pregătite să acorde ajutor medical, în situații de urgență, inclusiv în statele vecine - Bulgaria și Republica Moldova - acolo unde sunt așteptați mulți turiști români.

Și la punctele de trecere a frontierei, unde se așteaptă un trafic intens, au fost suplimentate forțele de ordine și control până la capacitatea maximă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult