Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de copii sărmani din Vadu au primit tablete pentru școală de la Salvați Copiii și Omid Ghannadi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Voluntarii de la Salvaţi Copiii şi colegul nostru Omid Ghannadi, de la emisiunea. "Visuri la cheie", au pus o cărămidă la educaţia unor puşti din Vadu, judeţul Constanţa.

Zeci de elevi din familii sărmane au primit tablete, atât de necesare în vremurile pe care le trăim. Mai ales că şcoala lor funcţionează în sistem hibrid, cursurile având loc atât în clasă, cât şi online.

Mulţi dintre elevii din satul Vadu fac parte din familii cu o situaţie financiară precară, iar cele 46 de tablete sunt mană cerească pentru ei. Cu ajutorul acestor dispozitive vor putea participa la cursurile online. Omid Ghannadi, Visuri la cheie: "Educaţia copiilor în momentul de fata depinde de nişte device-uri pentru că intră în anumite scenarii, copiii trebuie să înveţe de acasă. Dacă nu au obiecte de genul ăsta nu au cum să fie prezenţi." Anghelina Tarna, directoarea şcolii: "Am intrat în scenariul 2 şi erau foarte utile pentru că aceşti copii provin din familii dezavantajate din punct de vedere financiar. Le sunt de folos, întrucât Ministerul Educaţiei ne impune şi acest tip de învăţământ online."

Tabletele au fost luate de profesori, vor fi depozitate timp de 48 ore, apoi - dezinfectate. Ulterior, dascălii le vor împărţi copiilor.

Gabriela Alexandrescu, director executiv Salvaţi Copiii România: "Îngrădirea accesului la educaţie este la fel de grav ca şi pandemia în sine. Lipsa de educaţie va fi plătită de întreaga societate şi va avea efecte foarte grave. Fără educaţie nu există nicio şansă pentru copii." De la începutul pandemiei până în prezent, organizaţia "Salvaţi Copiii" a susţinut cu tablete, acces la internet şi alte echipamente peste patru mii de elevi.

Citește și
Viktor Orban
Cartea pentru copii care l-a enervat pe premierul Ungariei: ”Există o linie roşie de netrecut”

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educaţiei, în luna mai, aproximativ 250.000 de elevi nu aveau acces la tehnologie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult