Zeci de câini abandonați își caută o casă. Adăposturile, tot mai aglomerate: Pentru câini adăpostul este închisoare
Your browser doesn't support HTML5 video.
Deși în România este obligatorie sterilizarea animalelor, legea e respectată de prea puțini oameni, iar adăposturile se umplu rapid cu nevucântătoare lăsate în voia sorții.
Marion Locker, președinte asociație: „El este Frunză, l-am numit așa pentru că este toamnă. Așteaptă să ajungă într-o casă primitoare, deci, dacă cineva se îndrăgostește de el, ar fi perfect. Este foarte drăguț și activ și e sănătos”.
Cățelul de doar șase săptămâni a fost abandonat împreună cu fratele lui într-un sac de gunoi la poarta adăpostului de animale din Reghin, unde au ajuns să trăiască aproape 400 de necuvântătoare.
Benko Attila, medic veterinar: „Suntem umpluți de căței. Îi aduc la adăpost pentru că vor să îi salveze. Puii sunt aduși în plase, în saci și de multe ori aruncați în fața adăpostului sau chiar în adăpost. Anul acesta am avut 80-100 de pui abandonați”.
Marion Locker, președinte asociație: „Legea din România prevede sterilizarea și ciparea câinilor, dar oamenii nu țin cont. Așa că se nasc pui pe care îi aruncă sau îi aduc la adăpost, unde avem deja foarte mulți. Este o problemă foarte mare. Adăpostul și întreținerea costă foarte mult, iar pentru câini adăpostul este închisoare, nu este viață”.
Pentru a promova adopția, cei de la fundație au adus în centrul orașului aproximativ 100 de căței abandonați pe care oricine îi poate adopta. Au fost mulți curioși care s-au jucat cu puii, dar și câțiva oameni inimoși le-au oferit unora o familie.
Femeie: „Mi se pare foarte benefică, mai ales pentru câinii care trăiesc în acest oraș, trebuie adoptați nu trebuie lăsați pe străzi”.
Femeie: „Cățeii ar trebui îngrijiți sau duși la un centru de îngrijire, sterilizați să nu apară probleme”.
Din păcate, în toată țara numărul adopțiilor de animale a scăzut, iar românii vor să adopte doar pui și nu câini adulți. Cei din urmă sunt preferați de străini.