Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„E munca mea de o viață”. Un nou început pentru o familie cu patru copii. Casa le-a fost mistuită de un incendiu

Your browser doesn't support HTML5 video.

O familie din județul Iași se pregătește pentru un nou început, după ce a rămas fără casă în urma unui incendiu. Oamenii, care așteaptă al patrulea copil, au primit un ajutor nesperat.

Asociația „Casa Share” le-a aflat povestea și s-a implicat în construirea unei noi locuințe. La toamnă, proiectul ar trebui să fie gata.

Cei doi soți din comuna Miroslava, care au trei copii de doi, șapte și 16 ani, au rămas fără casă în urma unui incendiu, izbucnit în toiul nopții. Toată familia era la un priveghi în altă localitate. Când s-au întors acasă, oamenii au găsit o ruină.

Radu Amarandei, proprietar: „Ne-a sunat vecina și ne-a spus 'Veniți repede că vă arde casa'. Tot ce am făcut, să găsesc scrum”.

Reporter: Nu ați mai putut salva nimic?

Citește și
pompieri
Incendiu violent la o fabrică de mobilă din Albota, Argeș. Nu au fost raportate victime

Radu Amarandei, proprietar: „Nimic, nimic, doar câteva haine de aici din cameră”.

Incendiul ar fi pornit de la un scurt circuit la un frigider aflat pe terasă.

Irina Amarandei, proprietară: „E munca mea de o viață, veneam de la muncă, luam halatul de pe mine, făceam beton, turnam, ridicam. A fost o bucățică de casă, dar era a noastră. Mulțumim și lui Dumnezeu, și celor de la „Casa Share”, și oamenilor cu suflet, care ne-au ajutat până acum”.

Când le-a aflat povestea, Bogdan Tănasă, fondatorul ONG-ului „Casa Share” le-a sărit în ajutor și, în doar câteva zile, a turnat fundația unei noi locuințe. Pentru că proprietara este însărcinată în șapte luni cu cel de-al patrulea copil și familia se va mări, așadar, noua casă, ridicată în totalitate din donații, va fi mai spațioasă.

Bogdan Tănasă, fondator „Casa Share”: „E o tragedie ce s-a întâmplat, au rămas pur și simplu pe drumuri. Nu am putut să stăm deoparte. Ne-au contactat mulți oameni. Trebuie să ne grăbim să terminăm construcția, să îi mutăm în casă nouă”.

Dacă totul va merge conform planului, în trei luni familia va primi cheile noii locuințe „Casa Share” cu numărul 32.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult