Viermi în mâncarea de la un spital din Constanța. Reacția conducerii după reclamația unei mame
Your browser doesn't support HTML5 video.
Galerie foto
Femeia a filmat totul şi a depus plângere. Produsele alimentare, în regim de catering, sunt furnizate de aceeaşi firmă care în urmă cu câteva luni a fost prinsă cu aproape o tonă de alimente expirate. Aceeaşi companie asigură hrana şi la Spitalul de Urgenţă din Constanţa, cel mai mare din Dobrogea. Autorităţile au început imediat investigaţiile.
Femeia l-a internat pe fiul ei cu scarlatin în Spitalul de Boli Infecţioase din Constanța şi a rămas cu el în salon. Toate celelalte mămici de acolo susţin că au primit mâncare stricată şi au anunţat personalul clinicii, dar nu s-ar fi luat nicio măsură.
"Am vrut să îi dau copilului puţin pește. Când am luat în mână două bucăţele, când am retras mâna, am rămas cu viermele pe deget. M-am uitat atent în mamaliguță - erau viermi. Am încercat să cer explicaţii şi cineva din bucătărie mi-a spus că e un meniu de însoţitor, nu trebuia să îi dau copilului şi că nu păţim nimic că e preparat termic”, spune femeia.
Reprezentanţii spitalului susţin că mâncarea nu a fost pregătită în unitatea sanitară, ci a fost livrată de o firmă de catering. În urmă cu câteva luni, aceasta a fost amendată de Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor, după ce s-au găsit sute de kilograme de alimente expirate. Stela Halchidis, director Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa: S-au făcut investigaţii de către două organisme abilitate şi totul e în regulă. Nu s-a întâmplat nimic. Au mâncat 200 de persoane aceeaşi mâncare. Reporter: Ce credeţi că s-a întâmplat? În farfurie erau totuşi nişte viermi... Stela Halchidis, director Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa: Nu ştiu ce să zic. Pacienta a fost mutată dintr-un salon în altul şi probabil şi-a vărsat nervii în felul ăsta, nu ştiu ce să zic.''
Pe lângă conducerea spitalului, şi Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă.
Cristina Schipor, director DSP Constanța: "Acest serviciu nu este al spitalului, este externalizat. S-au găsit probe din mâncare ţinute în recipiente conforme. Au fost 222 de porţii, 73 de porţii trimise la boli infecţioase, din toate porţiile o singură porţie doar o reclamaţie am primit!'
Reprezentanţii firmei de catering susţin că nu ştiu cum a fost posibil un astfel de incident. Tocmai de aceea au început şi ei o investigaţie internă.