Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Viața pe timp de pandemie. Cum și-au creat doi tineri amintiri din această perioadă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Acest răstimp de stat în casă a fost o provocare pentru mulţi dintre noi, să-şi descopere pasiuni noi, ori să dea frâu liber fanteziei.

Iar unii au vrut să rămână cu amintiri concrete, din perioada de pandemie. Şi-au angajat fotografi profesionişti, care i-au urmărit pe parcursul unei zile.

Andreea Carapcea este make-up artist în Constanța şi a decis împreună cu soţul ei, Andrei, să îşi transforme perioada de carantină într-una plină de amintiri spectaculoase. Aşa că au angajat un fotograf profesionist, şi-au luat toate măsurile de siguranţă, iar locuinţa lor s-a transformat într-un studio. Andreea Carapcea, model, make-up artist: "Ne-a venit o idee mie şi soţului meu cât să captăm tot Covid-ul ăsta într-un album. El a venit echipat cu masca, cu mănuşi, l-am dezinfectat să fiu sigură am păstrat distanţa necesară. Am ales să captăm într-un album foto cât să ne amintim cu drag şi bineînţeles că anii trec " Marian Sterea, fotograf: "La noi nu este în vogă acest gen de fotografie - lifestyle i-aş spune. În alte ţări se practică acest gen de fotografie, sunt fotografi care chiar stau cu oamenii o zi întreagă de dimineaţă până seara"

În schimb, pe Valeria şi Eugen măsurile de carantină i-au prins în oraşe diferite ale Europei. Pe ea la Viena, iar pe el la Munchen. Drept urmare au fost fotografiaţi separat.

Valeria Plingau: "O să rămână în memorie, poate peste 10 ani o să ne uităm şi o să zicem uite aşa am fost noi în perioada aceea, aşa ne descurcăm. Scopul final la acest proiect ar fi să ne unim mai mult, să ne sunăm mai des, să atragem atenţia mai mult unui celuilalt şi distanţa nu este o primejdie că să fim alături."

Astfel de comenzi sunt însă destul de rare iar cei care trăiesc din fotografie întâmpina mari greutăţi.

Dorin Ciobanu, fotograf: "Stând aşa în pandemie, mi s-au anulat toate comenzile pe primăvară şi zic să fac şi eu ceva. La fotografi dacă nu eşti pe online, lumea uita de tine, asta şi încercam să facem, speram că în curând vom putea ieşi afară să facem poze." În medie, o şedinţă foto de acest tip durează două ore, şi costă cu cel puţin 200 de euro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult