Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Imaginile surprinse în România de 6 fotografi internaționali ajung într-o carte

Your browser doesn't support HTML5 video.

România va fi și subiectul unei cărți. Șase fotografi internaționali, printre care și un român, au surprins în imagini diferite grupuri sociale și zone de la noi.

Cartea va fi lansată oficial în această toamnă, iar curatorul proiectului este chiar directorul Departamentului de Fotografie al Centrului Pompidou din Paris.

Bieke Depoorter, Thomas Dworzak, Paolo Pellegrin, Alec Soth, Newsha Tavakolian și Cristian Movilă sunt cei șase fotografi care au străbătut în ultimii doi ani România, pentru a surprinde în imagini oameni, locuri și povești repezentative. Toate vor fi publicate în albumul "Romanias".

Capucine Gros, producătorul cărții: ,,Este o mare provocare pentru că noi nu le spunem ce să fotografieze. Nu alegem noiimaginile. Avem încredere că sunt cei mai buni fotografi din lume şi observă cu siguranţă lucruri pe care noi nu le-am observa. Sunt artişti. Aşa văd ei lucrurile. Este nevoie de curaj pentru a te încrede în aceste voci atât de diferite."

Cristian Movilă, fotograf: ,,Un RMN al României de azi, o radiografie spusă de şase oameni total diferiţi. De la Newsha care este din Iran, la Alec Soth care este un artist, un fotograf artist, care a reuşit să surprindă nişte portrete în interiorul caselor românilor, care sunt total altceva faţă de ceilalţi. Este vorba de mai multe layere ale României văzute de oameni diferiţi."

Citește și
lansare carte
O lansare de carte a adunat sute de donații pentru primul spital de Oncologie Pediatrică din România

Cartea este realizată în colaborare cu una dintre cele mai mari agenții foto din lume, Magnum Photos, care are o istorie de peste 70 de ani și lucrează constant cu publicații precum New York Times, Time Magazine sau Newsweek, iar curatorul proiectului este Florian Ebner, directorul Departamentului de Fotografie al Centrului Pompidou din Paris.

Gabriel Diaconu, coautor "Romanias": ,,Este un proiect care nu s-a mai întâmplat și care probabil nu se va mai întâmpla. Este greu să aduci la aceeași masă oameni de un asemenea calibru, care să-și facă loc în agenda lor încât în cele din urmă să contribuie la un asemenea nivel, de o asemenea anvergură."

Albumul "Romanias" va fi lansat oficial în această toamnă în cadrul festivalului Unfinished, care va avea loc în perioada 26-29 septembrie, în București.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult