Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un primar din Vaslui dă burse copiilor din comună să meargă la facultate. Criteriile de selecție

Un primar dintr-o localitate din Vaslui le oferă tinerilor studenți care obţin rezultate bune la învăţătură o bursă de merit susţinută din fondurile publice ale comunei.

Liberalul Corneliu Stîngă, în vârstă de 33 de ani, a câștigat alegerile din comuna Vetrișoaia în vara anului 2016. Unul dintre primele proiecte puse în practică a fost cel al acordării de burse pentru tinerii care sunt la facultate.

„Pentru anul universitar 2016 – 2017, valoarea unei burse a fost de 1.000 de lei pe semestru. Inițial, am pus ca medie minimă nota 7. Însă, tinerii studenți din Vetrișoaia au venit cu medii mari, mult peste acest prag. Am avut și o medie de 9,80”, a spus Stîngă, potrivit reporteris.ro

Corneliu Stîngă spune că bursele sale au avut mare succes: „studenții învață și pentru acești bani”. Tinerii din Vetrișoaia fac cursuri la Iași, București și Sibiu. Comuna e învecinată cu orășelul Leova din Basarabia, românii de cele două maluri fiind aproape cu toții rude și sunt cunoscuți ca oameni foarte mândri.

Așadar, cele 10 burse s-au acordat în ordinea descrescătoare a mediilor, cea mai mică fiind de 8,33. Inițiativa primarului a fost foarte bine primită de comunitatea de pe malul Prutului. Astfel, în anul universitar 2017–2018, valoarea fiecărei burse a crescut la 2.000 de lei/semestru.

Citește și
Taco Bell - AFP/Getty
De la bursă la fast-food. Românul care a devenit șef peste KFC, Pizza Hut şi Taco Bell

Între 15 februarie și 15 martie, toți studenții din Vetrișoaia trebuie să aducă adeverințe din care să reiasă notele de pe primul semestru pentru a intra în competiția burselor. Clasamentul se face în fiecare semestru, astfel încât banii oferiți de primărie sunt o motivație în plus pentru a învăța.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult