Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un preot din Iași, ajutat de voluntari, aduce zâmbete familiilor nevoiașe în prag de sărbători. Cum puteți ajuta

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru multe familii sărbătorile reprezintă doar alte zile în care abia au ce pune pe masă, iar de haine noi nici nu poate fi vorba.

În ajutorul acestor oameni vine preotul Dan Damaschin din Iași, care, ajutat de voluntari, aduce zâmbete prin darurile pe care le face de ani buni.

Acum, de Paște, vrea că mii de copii să primească îmbrăcăminte, încălțăminte și bunătăți. Cei din asociație pregătesc deja pachetele, dar spun că ar mai fi nevoie de sprijin, și nu doar financiar.

Roxana, în vârstă de 36 de ani, își crește cu greu cei șase copii într-o gospodărie din comuna Bârnova, județul Iași. Cel mai mic dintre frați are șase ani, iar cel mai mare, 19. Bunica, plecată la muncă în străinătate, îi ajută așa cum poate. Tocmai de aceea, darurile pe care le va primi familia de Paște de la Asociația Glasul Vieții sunt binevenite.

Roxana Apetrei, mama: „Pentru mine semnifică foarte mult, când îmi aduce pachetele cu zahăr, orez, orice. Pentru mine orice contează.”

Citește și
Raluca Turcan
Guvernul ia în calcul acordarea unor ajutoare familiilor medicilor decedaţi de coronavirus

Reporter: „Așteptați pachetul de Paște?”

Mama: „Da, foarte mult îl aștept."

Reporter: „Pentru Paște ce iți dorești?”

Fetiță: „Îmi doresc de încălțat.”

Reporter: „Nu ai papuci?”

Fetiță: „Nu.”

Reporter: „Ce s-a întâmplat cu cei pe care îi aveai?”

Fetiță: „Mi s-au rupt.”

Pentru sărbatorile pascale care se apropie, părintele Dan Damaschin și voluntarii pregătesc aproape nouă mii de pachete. În depozitul organizației este forfotă mare.

Voluntar: „Îmi place foarte mult să ajut oamenii și să lucrez cu copii și părintele, cum este un om așa de bun, m-a impresionat și am vrut să fac și eu parte din această echipă."

Dan Damaschin, fondator Asociația Glasul Vieții: „8.952 de copii vor primi în Sâmbăta Mare vizita unor oameni jertfelnici și harnici și se vor îmbrăca din cap până în picioare cu haine de cea mai bună calitate, vor fi încălțați cu pantofi de piele, așa cum orice copil din familie bună are în această perioadă. În clipa de față, proiectul este într-o fază avansată de derulare. Mai avem vreo 3.000 de copii care nu au donator și căutăm disperat donator și căutam și voluntari pentru distribuirea lor."

Copiii vor primi și cozonac, dar și produse de igienă și curățenie. Costurile pentru un astfel de pachet se ridică la 250 de lei.

Persoanele interesate să ajute campania părintelui Dan Damaschin pot face donații în conturile asociației:

Beneficiari: Asociația „Glasul Vieții"

Cont: Banca Transilvania

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (Lei)

RO49BTRLEURCRT00W8759401 (Euro)

RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (Lire)

Cod Swift BTRLRO 22

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult