Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un mitropolit ortodox îmbrățișează un rabin evreu, într-o biserică evanghelică luterană, la Timișoara. Ce s-a întâmplat

Un pastor baptist a remarcat ”imaginea cât o mie de cuvinte”, a unui mitropolit ortodox care a îmbrățișat un rabin, într-o biserică evanghelică luterană. Momentul a avut loc la o rugăciune din Timișoara pentru unitatea creștinilor.  

O ipostază rară și emoționantă a putut fi văzută de credincioșii mai multor confesiuni din Timișoara, prezenți la o rugăciune comună la biserica evanghelică-lutherană din centrul orașului, scrie Timiș Online.

Prezent la întâlnire, pastorul baptist Samy Tuțac a remarcat „o imagine cât o mie de cuvinte: un mitropolit ortodox îmbrățișează un rabin evreu într-o biserică evanghelică lutherană”.

Acesta a prezentat și contextul: Zvika Kfir, rabinul Comunității Evreilor din Timișoara, vorbind despre dragostea față de Dumnezeu și față de semeni: „dragostea este atât de complexă că nu o pot înțelege și nu știu să o explic”.

Citește și
selfie moaste
Brăilenii care s-au închinat la Sfântul Nicolae, răsplătiți cu sarmale de post sfințite. ”Îmi fac un selfie la moaște”

Iar ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, i-a răspuns: „nici eu nu știu, dar pot să-ți arăt”, apoi l-a îmbrățișat.

Rugăciunea pentru unitate, celebrată din 1908

Octava de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor a avut loc duminică în biserica evanghelică-lutherană din centrul Timișoarei.

Este vorba despre o celebrare ecumenică coordonată de conducătorii bisericilor din Timișoara, care se celebrează, conform tradiţiei, în perioada 18-25 ianuarie a fiecărui an.

Acest interval de timp a fost propus de către Paul Wattson în anul 1908, acoperindu-se astfel perioada liturgică dintre sărbătoarea Sf. Petru şi cea a Sf. Pavel, conform ritului roman.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult