Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un deputat UDMR va depune un proiect de lege similar cu cel anti LGBTQ din Ungaria

În România va fi propus un proiect de lege similar celui anti LGBTQ din Ungaria extrem de controversat, după cum a anunțat liderul unei formațiuni maghiare. 

 

Partidul Popular Maghiar din Transilvania (EMNP) susține inițiativa din Ungaria privind protecția copilului, după cum au anunțat liderii formațiunii. Mai mult, un reprezentant al EMNP, dar care a obținut un loc în Parlamentul României pe listele UDMR intenționează să propună ceva asemănător.

István Csomortányi, șeful EMNP, co-președintele Asociației Maghiare a Transilvaniei (EMSZ), a transmis că Zakarias Zoltan ales deputat pe listele UDMR, va iniția în următoarea sesiune parlamentară un proiect de lege pentru “a proteja copiii”, conform Kronika Online.

El a precizat că este timpul ca politicienii români să spună clar dacă vor să “protejeze copiii de acest tip de propagandă” care încearcă “să fie impus societății transilvănene”.

Citește și
comisia europeana - getty
Comisia Europeană declanşează proceduri de infringement împotriva Ungariei şi a Poloniei privind legile LGBTQ

Co-președintele Asociației Maghiare a Transilvaniei a transmis că îi încurajează pe toți cetățenii maghiari să participe la referendumul organizat în Ungaria și să susțină protecția familiilor și copiilor.

Csomortányi a mai spus că legea din Ungaria “toarnă apă limpede într-un pahar în ceea ce privește propaganda LGBTQ din școli și presă”, susținând că o astfel de lege pentru protejarea copiilor ar trebui impusă “în întreaga Europă Centrală și de Est, nu numai în țări precum Ungaria și Polonia”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult