Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat din Gorj își acuză vecinul că i-a împușcat câinele. „Nu pot să accept. Era ca copilul nostru, l-am crescut în casă”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un bărbat din Gorj îl acuză pe un vecin că i-a împușcat mortal câinele, un Pechinez crescut de mic, și la care ținea enorm. Însă cel acuzat neagă vehement că i-ar fi făcut vreun rău animalului.

Polițiștii au deschis un dosar penal și au confiscat armele suspectului, pentru expertiză. Omul era cunoscut în zona ca vânător.

Cei doi bărbați locuiesc la marginea unui sat din comuna Slivilești. Proprietarul câinelui, un Pechinez foarte îndrăgit, e convins că vecinul său, ai cărui părinți îi sunt și nași, i-a împușcat animalul.

Victor Vâlceanu, proprietarul câinelui: „Am venit aici, am crezut că dăduse cu un pietroi, dar nu dăduse cu pietroi, avea plasă de țânțari, știam că mai împușcase, chiar mie îmi mai împușcase unul, dar ăsta nu pot să accept, că era ca copilul nostru, l-am crescut în casă”.

Cătălin Olaru, bărbatul acuzat: „Am pușcă de vânătoare. Nu, nu am tras. A venit cu el în brațe, lovit. Prezenta alea. Eu știu ce avea?”. Proprietarul câinelui a dus animalul la o clinică veterinară la Târgu Jiu, dar animalul nu a mai putut fi salvat de către medici.

Citește și
labrador maro
Un labrador „alcoolic” a devenit primul câine tratat pentru dependență. Veterinarii s-au luptat să-l salveze

Radu Bracaci, medic veterinar: „Cauza morții e plagă prin împușcare, alică în cavitatea abdominală, a perforat un lob de ficat, pancreasul era rupt pe jumătate”. Bărbatul acuzat a rămas fără armele pe care le avea acasă, după ce vecinul a chemat polițiștii.

Victor Vâlceanu, proprietarul câinelui: „El nu vrea să recunoască, dar o să recunoască pentru că sunt dovezile, alica s-a găsit în câine, mai este o alică și aici în solar, că s-a auzit ca o bubuitură, clar de aici s-a tras”.

Cătălin Olaru, bărbatul acuzat: „Mi-a luat declarație, am spus că nu am cunoștință de așa ceva, mi-au ridicat armele pentru expertiză, așteptăm expertiza. Da, legal”.

Pe numele bărbatului acuzat a fost deschis acum un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, și uciderea fără drept a unui animal.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult