Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat din Drobeta-Turnu Severin a fost amendat pentru că ținea un struț în casă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un bărbat de 30 de ani, din Drobeta-Turnu Severin, a fost amendat pentru că ținea într-o garsonieră un animal de companie mai puțin obișnuit.

Este vorba de un....struț. Vecinii, deranjaţi de zgomot și miros, au alertat autoritățile, iar pasărea a fost mutată imediat la o fermă.

Struțul se află în grja bărbatului de când era un pui. Inițial, pasarea a fost crescută la curte, apoi au mutat-o în garsonieră, spune proprietarul. Vecinii, deranjați de zgomotul și a mirosul insuportabil, l-au rugat în repetate rânduri să ducă animalul în altă parte, însă nu a fost chip să se înțeleagă cu el, așa ca au alertat autoritățile.

Struțul a fost bine îngrijit, susțin veterinarii de la DSV Mehedinți.

Alina Negrescu, consilier superior Direcția Sanitar Veterinară Mehedinți: ”Ca și îngrijire, hranirea este corespunzătoare, ne-a prezentat granule, am stabilitt împreună cu colegii de la biroul protecția animalelor să mutăm acest animal”.

Citește și
Animale
Studiu: A șasea extincție în masă a început. Sute de mii de specii au dispărut

Legea spune că pasărea are nevoie de condiţii speciale.

Alina Negrescu, consilier superior Direcția Sanitar Veterinară Mehedinți: ”El trebuia să respecte niște distante, aceste păsări se cresc în adăposturi special amenajate, la distanță, în funcție de categoria de vârstă, între 200 și 500 de metri de ultima locuință”.

Corina Moraru, purtător de cuvânt IPJ Mehedinți: „ În cauză s-a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legii.”

Struțul a fost dus la o fermă, până autoritățile vor stabili dacă proprietarul respectă întocmai regulile de creștere a acestor păsări.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult