Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un aparat performant care spală și sterilizează biberoanele a fost donat Maternității din Iași

Your browser doesn't support HTML5 video.

Maternitatea din Iași a primit un adevărat ajutor pentru copiii născuți prematur. Un aparat care spală și sterilizează biberoanele a fost donat instituției, iar avantajele se văd deja.

Riscul ca bacteriile să ajungă la bebeluși a fost redus, iar asistentele câștigă timp prețios.

Sofia s-a născut prematur, în urmă cu două săptămâni prematur. Pentru că a venit pe lume înainte de termen, stă într-un incubator, care îi monitorizează permanent funcțiile vitale. Elena, mama Sofiei: „Era brahicardică după vreo 5 trasee și o ecografie făcută cu Doppler și s-a considerat că cel mai bine este să fie scoasă prin cezariană. Nu mai creștea cum trebuie, nu mai lua în greutate cum trebuie.”

Secția de Neonatologie a primit o donație - un aparat de sterilizat biberoane - pentru a veni în sprijinul bebelușilor.

Dr. Anca Bivoleanu, şef secție Neonatologie Maternitatea Cuza Vodă Iași: „Un copil mănâncă de 8 ori pe zi, la interval de 3 ore, și la volumul de nou născuți, pe care îi avem noi internați, se aduna de sterilizat și prelucrat peste 100 de biberoane pe zi.” Aparatul poate spăla mii de biberoane zilnic, iar riscul ca bacteriile să ajungă la nou-născuți este unul scăzut.

Investiția se ridică la 56 de mii de euro. Echipamentul este cel mai performant din maternitățile de stat din România. Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România: „Economisim timp, oferim siguranță alimentația copiilor.” Anual, la maternitatea din Iași se nasc peste 5.000 de bebeluși, 12 la sută dintre ei - prematur.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult