Modifica setarile cookie
Toate categoriile

''Ţup. Imposibil e doar un cuvânt'', o invitație la lectură și o lecție de viață

Your browser doesn't support HTML5 video.

În universul copiilor, imaginația nu are limite. Iar cărțile cu povești, frumos ilustrate, le oferă celor mici porții nebănuite spre dezvoltarea imaginației și a creativității, dar și momente de tihnă alături de părinți.

În această lume magică a poveștilor a intrat de curând și ''Ţup. Imposibil e doar un cuvânt'', o invitație la lectură și o lecție de viață.

Într-o atmosferă de poveste, copiii şi părinţi au aşteptat cu nerăbdare lansarea cărţii ''Ţup. Imposibil e doar un cuvant''. Şi au avut surpriza să-i vadă pe scenă chiar pe cei care şi-au oferit vocile poveştii micuţei ciocârlii Ţup.

Cartea, scrisă de Alex Donovici şi ilustrată de Stela Damaschin-Popa, spune povestea emoţionantă, dar plină de optimism, a unui pui de ciocârlie născut fără aripi.

''Țup şi aventurile lui sunt două aventuri în carte, îi învaţa pe copii să nu judece niciodată pe cineva după cum arată, îi învăţa să aprecieze la cineva mintea şi cum simte, este o poveste despre a fi bun, a fi tolerant şi a fi deschis cu toată lumea'', spune Alex Donovici, autorul cărții.

Citește și
record citit
Reușită demnă de Cartea Recordurilor. Cel mai lung șir de oameni care citesc, la Brașov

''Țup'' a prins contur mai întâi în lumea virtuală, pe site-ul ''Poveștile Cristinei'', fondat de Alex şi soţia sa, Cristina, autoarea cărţii ''O girafa în spațiu''. Poveştile celor doi se găsesc şi pe internet şi sunt citite de oameni din televiziune, la rândul lor părinţi.

''Cred ca Ţup este personajul despre care trebuie să ştie toţi copiii, pentru că este un copil ca şi ei - este acel copil care trebuie să aibă încredere în el, care nu trebuie să facă diferenţa între copil şi un alt copil, care poate să-şi imagineze imposibilul”, spune Andreea Esca.

Anul trecut, vânzările de carte pentru copii au crescut cu o treime faţă de anul precedent.

”Este nevoie ca fiecare părinte să conştientizeze cât de important este să aibă cel puţin o carte în preajma copilului tot timpul, să ofere un model copilului, să îi cumpere cărţi”, explică Miruna Meirosu, PR Editura Curtea Veche.

Cartea ''Țup. Imposibil e doar un cuvant'' se poate comanda de pe site-ul editurii Curtea Veche, iar poveştile se pot asculta şi pe site-ul povestilecristinei.ro.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult