Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trăia pe străzi de 5 ani, dar un campion i-a schimbat viața. Cine este salvatorul ei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Bunătatea din noi poate schimba destine. Ștefan, un campion la sporturi extreme, a salvat o tânără care în ultimii 5 ani și-a trăit viața pe străzile din Timișoara.

Tânăra a primit un adăpost, un loc de muncă, dar și o nouă înfăţişare la un salon din oraș.

Camelia are 34 de ani şi pe ultimii 5 i-a trăit pe străzile din Timişoara. În timp ce dormea cu un câine, în parcul din centrul oraşului, a găsit-o Ştefan, multiplu campion naţional la sporturi extreme. Bărbatul a decis să-i dea o şansă şi a lăsat-o să doarmă în sala lui de sport. Apoi a dus-o la un salon, unde i s-a schimbat complet înfăţişarea.

"- Nu a fost greu cât o fost vară, dar iarna nu o mai fost aşa uşor. - Te bucuri că l-ai întâlnit pe Ştefan? - Mm da. - E un cadou bun de sărbători ce ţi se întâmplă acum? - Nu ştiu, că eu nu prea am avut cadouri din astea."

Camelia are doi copii, dar nu mai ştie nimic de ei. Acum are de gând să să îi caute. Iar schimbările din viaţa ei continuă.

Ștefan Cojocnean, multiplu campion naţional sporturi extreme: "Deja are trei oferte de muncă, pentru că, implicând-o, a făcut sala la mine, pe casa scării, deja are trei oferte, una la mine la bloc şi încă două la două firme de curăţenie."

Ştefan a mai ajutat trei oameni ai străzii să-şi schimbe vieţile. I-a cazat în sala lui de sport, apoi i-a dus la tuns şi cu ajutorul altor oameni mărinimoşi, le-a găsit locuri de muncă.

Ștefan Cojocnean, multiplu campion naţional sporturi extreme: "Arpi e cazul acela celebru. E acum la Deva, o să reîncercăm să îl readucem la Timişoara. A fost un băiat de 18 care era la Lugoj la centrul de minori, acum şi el lucrează. Mai este Dan Mărgea, un fost om al străzii de 55 de ani, care lucrează acum şi dacă înainte nu avea bani, acum a ajuns să îşi împrumute colegii cu bani până la salariu."

În America, Spania sau Italia, mai multe organizaţii non-guvernamentale au pornit campanii să îi ajute pe oamenii străzii. Recent, un hair-stylist român a fost premiat în Statele Unite ale Americii pentru o astfel de iniţiativă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult