Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Traficul de coșmar modifică programul de lucru la instituțiile de stat. La cât merg la muncă angajații Primăriei Iași

Your browser doesn't support HTML5 video.

În marile orașe, unde a devenit un coșmar să circuli dimineața cu mașina, programul flexibil de lucru poate fi o soluție. Primele instituții de stat care au optat pentru așa ceva sunt primăria din Iași și Universitatea Politehnica din Timișoara.  

Și câteva licee încep cursurile la ore diferite. De două zile, angajații primăriei din Iași pot să-și stabilească singuri programul, cu o condiție: să respecte totuși cele opt ore.

Practic, cei 600 de salariați pot sosi la lucru în intervalul 7-8.30. În funcție de ora aleasă, vor pleca acasă între 15 și 16.30.

Luminița Munteanu, director DAC: ”Eu vin din Valea Adâncă, iar drumul până la locul de muncă ajunge la 45 de minute, atunci când sunt deschise școlile”.

Sebastian Buraga, angajat: ”Sunt colegi care locuiesc la periferia orașului și o parte au optat pentru ora 08.30”.

Citește și
DNA
Descinderi DNA la sediile unor instituţii publice din Bacău. Mai multe persoane sunt vizate într-un dosar de corupție

”Reporter: Cum vor fi monitorizați angajații să-și îndeplinească programul? Mihai Chirica, primarul Iașului: În primul rând prin serviciul personal, avem condici de semnat, după 08.30 se iau și nu mai intră nimeni în primărie".

Tot în Iași, și liceele și-au adaptat programul. Unele încep cursurile la 07.45, altele la 08 și 15.

Orice angajator din România poate să decaleze programul angajaților, cu o singură condiție

Antonina Bliorț, purtător de cuvânt ISJ Iași: ”S-a dorit cumva folosirea unei perioade care nu este atât de aglomerată și care permite un trafic mai facil. E vorba de școli situate central, în zone mai aglomerate”.

Cei de la Universitatea Politehnica Timișoara au un program flexibil de ceva vreme. În mod normal, orarul era de 7:30 la 16:00, însă angajații pot să meargă și la 9, dar să stea în plus la birou.

Florin Drăgan, rector Universitatea Politehnica Timișoara: ”La nivelul rectoratului există camere, poți oricând să îi verifici. Ei trebuie să fie productivi, așa cum sunt la opt ore. Noi încercăm să venim cu multe lucruri din privat care funcționează acolo, să le implementăm și aici”.

Ramona Foica, angajată UPT: ”Foarte bună pentru părinții care nu au alt ajutor”.

Orice angajator din România poate să decaleze programul angajaților, însă trebuie să notifice în prealabil Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult