Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Târgurile de Crăciun se întorc în marile orașe. Piețele centrale vor fi pline din nou de tarabe cu bunătăți

Your browser doesn't support HTML5 video.

După doi ani de pauză, Târgurile de Crăciun se întorc în marile orașe. Piețele centrale din Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara sau Oradea vor fi pline din nou de lumini colorate, tarabe cu bunătăți și vin fiert.

Nu vor fi însă la fel de mulți vizitatori ca în anii trecuți. Legea limitează numărul lor la 30% din capacitatea maximă și impune certificatul verde pentru acces.

Radu Tîrnoveanu, Artist Plastic: "Sunt chiar binevenite, e un lucru deosebit, mai ales pentru artişti, tineri şi meşteri care lucrează".

În Oradea, târgul de crăciun se va deschide pe 3 decembrie. Pentru că suntem totuşi în pandemie, unele distracţii vor lipsi.

Alina Toie, Director Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea: "Cum ar fi, de pildă, concertele, cum ar fi scena. Activităţile şi atelierele pentru copii. Există posibilitatea ca, din păcate, patinuarul să nu fie".

Primele târguri din ţara care se vor deschide sunt cele din Cluj-Napoca şi Sibiu, pe 26 noiembrie.

Ca să poată fi păstrată o distanţă mai mare între oameni, în Cluj-Napoca organizatorii au renunţat la aproape jumătate dintre căsuţele unde se vând produse tradiţionale.

În Sibiu, nu va fi niciun concert de deschidere şi la târgul din piaţa oraşului nu vor putea intra mai mult de 2.500 de oameni în acelaşi timp. Certificatul verde COVID va fi obligatoriu.

Andrei Drăgan Răduleț, Organizator: "Am închis perimetrul, am planificat două intrări şi două ieşiri în funcţie de momentele în care noi ştim că s-ar putea aglomera".

Dintre cele 120 de căsuţe vor rămâne 80 unde se vor vinde dulciuri, jucării şi cadouri.

Cuplu britanici: "Chiar dacă strică momentul, un cerificat verde, te face să fii mai conştient, nu poţi fi chiar dezinhibat întru-totul, dar în același timp cred că ne poate proteja".

Şi Timişoara îşi ia revanşa şi va avea acum două târguri de Crăciun. Unul în centru, iar al doilea întins pe o suprafaţă de zece hectare la Muzeul Satului.

Alexandru Proteasa, Vicepreşedinte Consiliu Județean Timiş: "Accesul se va face gratuit şi se va face pe baza certificatului verde. Va fi o zonă şi de căsuțe şi o zonă de food, o zonă de ateliere, de artizanat. O să avem o zonă foarte interesată în jurul lacului, care va fi o zonă de atracție datorită iluminatului complex pe care îl vom realiza".

La târgul din centrul Timișoarei, oamenii vor fi încurajaţi să cumpere bunătățile la pachet pentru că nu vor mai exista zone de luat masa.

În Braşov a ajuns deja bradul uriaş care va fi împodobit în Piaţa Sfatului. Târgul de Crăciun se deschide pe 29 noiembrie, însă mai mulţi brazi împodobiţi vor fi amplasaţi şi în cartiere, pentru evitarea aglomeraţiei.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult