Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Târgurile de Crăciun își închid porțile, iar comercianții fac bilanțul. Blănurile, la mare căutare

Your browser doesn't support HTML5 video.

În toată ţara, târgurile de Crăciun sunt aproape de închidere, iar comercianţii îşi fac bilanţul.

Cel mai bine s-au vândut bunătăţile tradiţionale din carne, brânzeturile, dulciurile, vinul fiert, dar şi hainele de blană, căciulile, şi ciorapii din lână. În Timişoara sau Iaşi, de pildă, târgurile mai sunt deschise până la sfârşitul săptămânii.

La Târgul de Crăciun din Iaşi găsim în jur de 50 de căsuţe. Preparatele tradiţionale din carne şi brânzeturile încă se vând bine. Un kilogram de tobă costă 40 de lei, unul de slănină afumată 25 de lei, iar brânzeturile se vând cu aproximativ 30 de lei. Comercianţii au vândut din toate sute de kilograme. Vedeta târgului este vinul fiert, aromat cu mere, portocale sau gutui. Clienţii l-au savurat alături de plăcinte coapte pe lespede, care costă 8 lei bucata.

Un comerciant din Bucovina are costume populare. Lasă mereu din preţ, iar oamenii le cumpără. "Poate să ajungă şi o mie de euro un costum", spune acesta.

Hainele din blană se vând şi ele bine. Preţurile variază între o mie şi trei mii de lei.

Citește și
Alertă la Târgul de Crăciun din Potsdam
Alertă la Târgul de Crăciun din Potsdam: un dispozitiv cu explozibil, găsit

Târgul de Crăciun din Iaşi se va încheia în acest weekend. La fel şi cel din Timişoara. Dar până atunci, comercianţii încă au de lucru.

La capitolul dulciuri, clienţii au dat iama în migdale, caju şi arahide caramelizate. Pentru cadouri, au ales căciuli de blană, mănuşi şi ciorapi din lână. Preţurile pornesc de la 15 lei şi ajung până la o sută.

În Cluj, pe lângă mâncărurile tradiţionale de sărbători, vânzările au crescut şi la burgeri şi sandvişuri cu carne de vită. La fel şi la clătite.

În Sibiu, faimosul târg de Crăciun s-a închis deja. Vânzările comercianţilor au crescut cu 20 la sută, faţă de anul trecut.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult