Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Surpriza trăită de spectatori la o piesă jucată la teatrul Metropolis. Programul Festivalului Național de Teatru

Your browser doesn't support HTML5 video.

40 piese de treatru româneşti şi străine s-au jucat timp de zece zile în Capitală. Cele mai multe sunt piese neconvenţionale, interactive sau piese clasice reinterpretate.

"Prima piesă a lui Cehov" adusă de o companie de teatru din Irlanda s-a jucat cu casa închisă. Norocoşi au fost cei care au prins joi seară un bilet la treatrul Metropolis unde s-a jucat piesa "Copilul lui Noe", după cartea lui Eric-Emmanuel Schmitt. Un autor cu zeci de lucrări traduse în limba română.

Surpriză pentru public a fost că scriitorul s-a aflat în sală şi a văzut pentru prima oară această piesă, pe o scenă de teatru. Personajelor le-au dat viaţa actori precum Maia Morgenstern, Marius Manole şi Marian Râlea.

Piesa a fost o provocare şi pentru regizoarea Chris Simion, revenită după o luptă crâncenă cu cancerul.

Chris Simion, regizor: "Copilul lui Noe l-am repetat în perioada în care făceam chimeoterapie şi au fost momente în care nu putea să vin la teatru şi atunci veneau actorii la mine şi repetăm acasă. Au făcut ca acea perioadă din viaţa mea să fie mai simplă, mai uşoară."

Printre piesele cu mesaje legate de realitatea zilelor noastre este şi cea jucată la Odeon, "Mamă, mi-am pierdut mâna", de mai mulți actori de la Teatrul Tineretului Piatra Neamț.

Cristina Mihăilescu: "Eu sunt responsabilă cu bullyingul, în spectacol, alături de colegele mele. Sunt acum tot felul de metode noi de a monta un spectacol. Se abordează teme actuale şi la îndemână pe care ei le pot înţelege şi identifica. Mulţi tineri s-au regăsit şi în spectacolul din seara asta.”

Sabina Brandușe: "Venitul la spectacol nu mai e un eveniment. Nu se întâmplă doar duminica şi nu trebuie să îţi pui ţinuta cu care mergi la biserică. Nu trebuie să îndeplineşti nicio condiţie.

Loredana Grigoriu: "Încercam să fim aproape la fel de cool ca pe facebook sau pe ce vreţi voi."

Teatrele independente apărute în număr tot mai mare în ultimul an sunt şi ele parte importantă din Festivalul Naţional de Teatru. Primul care a îndrăznit a fost Marcel Iureş, acum 20 de ani cu teatrul Act.

Zilele acestea, aici Ana Ularu şi Radu Iacoban joacă "Constelaţii".

Radu Iacoban: "Un spectacol care oferă posibilităţi infinite, între doi oameni care se aprecieaza şi care lucrează pe încredere împreună, folosesc exact treaba asta într-un spectacol. E un accident foarte fericit."

Ana Ularu: "Toată lumea a cântat prohodul teatrului dintotdeauna. A apărut televiziunea, moare teatrul, a apărut cinematografia, moare treatrul. Iată-ne ieşiţi din comunism, moare treatru. Nu o să moară niciodată. E ceva în efemerul ăsta şi adrenalina asta de faţă în faţă care nu poate fi înlocuit."

Descărcați de aici programul complet al spectacolelor și al evenimentelor din FNT 2018.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult