Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Spectacol pe litoral. Zeci de pasionați de kitesurfing români și străini au zburat peste valuri

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost spectacol pe litoral! Zeci de pasionați de kitesurfing români și străini și-au dat întâlnire la Constanța, și au zburat peste valuri, la 15 metri înălțime.

Concurenții au brăzdat marea cu plăcile, apoi ajutați de parapante s-au înălțat și au făcut, diverse exerciții în speranța că vor impresiona juriul. Doi dintre cei mai renumiți kite-surferi le-au dat note.

Pentru a ajunge la astfel de performanțe, concurenții s-au pregătit intens. Ce-i drept, i-a ajutat și codul galben de vânt.

Reporter: Cum te simți pe valuri? Alexandra, sportivă: ”Liberă, cred că e cuvântul cel mai potrivit, e un sentiment de libertate pe care e greu să îl întâlnești în altă parte." Jurați au fost doi sportivi renumiți. Ruben Lenten este kitesurfer profesionist și a inventat cel mai spectaculos truc al acestui sport, numit megaloop. În timp ce Baptiste Bourdoulous a sărit până la 35 de metri înălțime cu placa de kitesurfing.

Ruben Lenten: "Sunt pentru prima data în România, abia aștept să ies să ne dăm pe valuri. Kiter surfing-ul este un sport în continuă dezvoltare, va fi și la Olimpiadă în 2024. Tot mai mulți oameni se apucă de acest sport, femei, copii, este o comunitate foarte frumoasă pe tot globul."

Citește și
rusia jocurile olimpice
Kremlinul își dorește ca Rusia să revină la Jocurile Olimpice. "Sperăm că raţiunea va triumfa"

Baptiste Bourdoulos, kiter: "Pot să sar foarte sus, să fac niște mișcări, fac asta de la zece ani, îmi place foarte mult. Până la 30, 35 de metri înălțime, dacă vântul suflă cu putere. Am exersat toată viața mea."

Sportivii au fost notați în funcție de înălțimea pe care au atins-o în aer, de schemele pe care le-au făcut, dar și de stilul săriturii.

Andrei Damian, organizator: "Participanții trebuie să se ducă la o înălțime cât mai mare, iar la înălțimea respectivă trebuie să facă trickuri cât mai complexe. Este destul de dificil să ajungi la peste 10-12 metri, mai ales în condițiile acestea, sunt valuri destul de mari, marea este foarte agitată." Kite-surfing-ul este un sport destul de nou. A început la sfârșitul anilor 90, combinând placa de surf cu o parapantă. În ultimii 25 de ani, a devenit însă o disciplină de sine stătătoare și, de atunci, au apărut și primele echipamente speciale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult