Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Soluția a mii de bucureșteni sătui de traficul sufocant: trotinetele electrice. Prețurile acestora

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sătui de traficul sufocant şi de lipsa locurilor de parcare, mii de bucureşteni par că au găsit soluţia ca să reducă timpul de deplasare prin oraş chiar şi la jumătate. Şi-au luat trotinete!

Cele electrice, de exemplu, costă în jur de 3.000 de lei şi se încarcă o dată la două zile. Comercianţii confirmă că în primele 6 luni ale anului au avut vânzări şi de trei ori mai mari fată de 2017.

Elena a renunţat la maşină în urmă cu 5 luni şi şi-a cumpărat o trotinetă electrică. A făcut deja 500 de kilometri.

Elena, specialist în comunicare: "Te poţi mişca pe oriunde, nu mai stai în aglomeraţie sau încins în maşină. E foarte rapidă, o pot lua şi la metrou. Soţul meu are şi el, la birou au şi colegii. Singurul dezavantaj este că nu pot să port tocuri."

În schimb, nu-şi mai face griji că nu are unde să parcheze şi nici nu mai da câteva sute de lei lunar pe benzină.

"La viteza a treia ajunge la 25 km/h. Se încarcă, are un cablu mic ca la laptop. La cât timp trebuie să o încarci? La 50 de km, adică la două zile."

Florin are deja un an şi jumătate de experință pe trotinetă.

Reporter: Câţi kilometri ai făcut cu ea? Florin, broker: 2.500. Şi fratele meu şi încă un prieten şi-au luat una identică anul trecut şi spun că dacă cineva le-ar fura trotineta astăzi, mâine şi-ar cumpăra altă fiindcă nu mai pot trăi fără.

Aşa a ajuns trotineta electrică un fenomen. La o companie care produce trotinete la Craiova şi le vinde în toată Europa, vânzările s-au dublat anul trecut faţă de 2016, iar anul acesta, în online, s-au vândut de trei ori mai multe trotinete electrice ca în 2017.

Alexandru Vasiliu, Business developer: "Totul ţine de puterea motorului şi de baterie, adică se traduce în viteze maxime de 35 km/h şi autonomii de până la 45 de km. Prețurile sunt de la 2.900 la 3.900 de lei."

Şi la alte companii, trotinetele dispar imediat din stocuri.

Andreea Manea, reprezentant companie producătoare de trotinete: "Trotinetele noastre electrice pot fi cumpărate online de la mai mulţi retaileri. Vânzările noastre au crescut cu 50%."

Cei care nu pot să investească 3.000 de lei pentru o trotinetă electrică pot să închirieze pentru 24 de ore.

Ionuţ Isache, proprietar canefea: "Am adus câteva trotinete premium, pe care le închiriem cu preţurile care variază între 80 şi 120 de lei. Avem tot mai mulţi clienţi."

Şi vânzările pentru trotinetele simple, cu ajutorul cărora faci şi sport, sunt în creştere. La un mare lanţ de magazine cu articole sportive s-au vândut în ultimele 3 luni 60.000 de trotinete pentru copii şi 9.000 de trotinete pentru adulţi.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult