Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Șoferul de TIR care a evitat în ultima clipă o femeie de 90 de ani a primit o ”Diplomă de master”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Şoferul de TIR care a reuşit să evite în ultimul moment impactul cu o femeie de 90 de ani a fost chemat la sediul poliției din Buzău pentru a fi lăudat și premiat cu 500 de lei.

Potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a Poliției Române, bărbatul a primit felicitările agenților și o ”diplomă de master în condus defensiv”, pentru salvarea vieții unui pieton.

”De ce? Pentru a-i spune personal că suntem mândri de profesionalismul de care a dat dovadă, în timp ce conducea vehiculul, evitând o tragedie.

La finalul săptămânii trecute, domnul Georgian Dinu, tranzita județul Galați, la volanul unui camion de mare tonaj, reușind să evite accidentarea unui pieton angajat în traversarea străzii, prin loc nepermis.

„O conduită preventivă în trafic poate salva vieți!” - a fost precizarea domnului Georgian, șofer profesionist de aproape 18 ani, pentru colegii de breaslă” - se arată în mesajul poliției.

Citește și
Accident Mureș
Un șofer beat care mergea cu viteză a lovit două TIR-uri și s-a răsturnat peste o țeavă de gaz

Conform IPJ Galaţi, totul s-a întâmplat săptămâna trecută, în jurul orei 10.30, pe D.N. 2B, în localitatea Movileni.

Şoferul TIR-ului a reușit să o evite pe bătrână, care a scăpat nevătămată, iar maşina a intrat într-un gard, pe care l-a distrus. VIDEO aici.

Șoferul de TIR care a efectuat manevra salvatoare este Georgian Dinu, în vârstă de 37 de ani, din Buzău. Georgian este căsătorit și are un băiețel. El își amintește și acum scena.

Georgian Dinu – șofer de TIR: ”O bătrânică, fără să se asigure, fără să întoarcă capul către stânga sau către dreapta, a țâșnit în fața mașinii, efectiv. Fiind atent și având viteză, ca să pot să evit pericolul am virat stânga brusc, am frânat violent și am ajuns în gardul unui om și am dărâmat un stâlp de electricitate”.

Mulțumit că bătrâna a scăpat teafără, șoferul de TIR spune cu modestie că nu-i convins că ar putea repeta manevra spectaculoasă.

Georgian Dinu – șofer de TIR: ”Nici pe un joc pe calculator nu aș încerca așa ceva, dacă e atenție și asta se poate întâmpla la fel sau poate cine știe, dacă e mai mult nisip pe asfalt sau umed, sigur nu ar mai ieși, că nu ar mai fi aderența care trebuie și spațiul de frânare s-ar mări”.

Pentru că a dat dovadă de reflexe extraordinare, șoferul a fost recompensat de polițiști, cu o diplomă și 500 de lei.

După incident, femeia de 90 de ani a fost amendată cu 435 de lei pentru traversare neregulamentară.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult